No 21. oktobra Ventspils Augstskolā ir uzsākusies dokumentu pieņemšana jauna virziena maģistra studiju programmā „Starpkultūru ģermānistika".

   

Tā domāta visiem tiem, kam interesē starpkultūru komunikācijas valodas, kultūras, literatūras un ekonomikas jomā un kas pārvalda vācu valodu. Programmā piedāvātie kultūrzinātnes, lingvistikas un tulkojumzinātnes kursi ir orientēti uz pētniecības iemaņu attīstību.

Savukārt rakstveida, mutvārdu, kā arī datorizētā tulkošana nodrošina saikni ar darba tirgu.  To papildina arī informācijas tehnoloģiju apguve darbā ar tekstiem, līdzdalība projektu darbos un atklāto lekciju cikls „Mare Balticum".  Valodu un kultūru kontaktu un kontrastu izpratnes padziļināšanai paredzēta Ziemeļvalstu valodu apguve (2010./2011.studiju gadā - zviedru valoda).

 
Studiju programmu izstrādāja Ventspils Augstskolas un Latvijas Universitātes docētāji sadarbībā ar starpkultūru ģermānistikā vadošiem speciālistiem no Vācijas un Somijas universitātēm. Programmu kopīgi realizē Ventspils Augstskolas Tulkošanas studiju fakultāte  un Latvijas Universitātes Humanitāro zinātņu fakultāte.
 
Studijas sāksies 5. novembrī. Studijas ilgst 2 gadus, ir budžeta un maksas studiju vietas. Par uzņemšanas noteikumiem skat. www.venta.lv.
Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: