Ceturtdien Ventspils Augstskolā (VeA) notika pirmkursnieku iesvētības, kuru tēma bija Sensation Pink.

 Apskati fotogrāfijas!


Kopumā bija ap 90 cilvēkiem, kuri tika pulcēti augstskolas stāvlaukumā, lai pārbaudītu fizisko sagatavotību, informēja VeA Studentu padomes Sabiedrisko attiecību komisijas locekle Irina Magurova. 

Bija tādi uzdevumi, kā dejošana, skriešana, lekšana, pietupšanās, pumpēšanās un citi. Pirmkursnieki tika sadalīti pa komandām, lai katrai cilvēku grupiņai, pa 10-12 cilvēkiem, būtu savs vadītājs no 2. kursa.

Pēc spēcīgas fiziskās pārbaudes fukši tika nogādāti uz mežu, lai mērotu lielu ceļu līdz studentu godam. Iesvētību tēma bija „Sensation pink” ar zemtekstu – cūciņas, visu dienu pirmkursniekiem vajadzēja staigāt rozā drēbēs. Tātad visi pirmkursnieki bija smukas, rozā cūciņas, bet 2. kurss fermeri.

Fukšiem nācās izdzīvot vienu dienu no cūciņas dzīves, viņi piedzima, tad viņus „pabaroja” un tie uzspēlēja stafeti ar cūciņu ēdienu – āboliem un sīpoliem. Izpaudās arī komandas gars, kad vienam aizsēja acis un otram vajadzēja palīdzēt tikt līdz kokam un finišam starp lentām, kas bija piesietas pie kokiem.

Kā galvenās izpriecas bija neliels baseins, kas tika izveidots lietus dēļ, kuru vajadzēja šķērsot ar piepūšamo laivu, kā saka: gatavošanās tradicionālajam Ventspils Augstskolas pasākumam „Laivu brauciens”. Kā otra izprieca cūciņas dzīvē tika piedāvāts slidkalniņš uz nelielo bedri, kur cūciņas varēja pavārtīties. Protams, bija nepieciešams uzzināt, cik izglītoti ir fukši, tāpēc tikka uzdoti tādi jautājumi, kā: cik cūciņām ir zobi, cik čiekuru atrodās uz 1 kvadrātmetra meža. Diemžēl, pēc tik piesātinātas dzīves katra cūciņa nonāk lopkautuvē, kur tika novērtēts, cik cūciņa ir nobarojusies un kāda veida gaļas viņā ir vairāk.

Pēc visiem pārbaudījumiem pirmkursnieki varēja doties uz Ventspils Augstskolu, kur tika nodots zvērests, un tad iet gatavoties otrai iesvētību daļai – ballītei Klondaikā. Tajā pirmkursnieki varēja atpūsties, izbaudīt mūziku un jauko atmosfēru. Iesvētības ir galā un pirmkursnieki var justies kā īsti studenti.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: