Šodien vienlaikus sešās pilsētās – Ventspilī, Rīgā, Jelgavā, Daugavpilī, Rēzeknē un Salaspilī - notiks ikgadējais „Zinātnieku nakts” pasākums par tēmu „Cilvēks, daba, klimats”.

„Zinātnieku nakts” ir Eiropas Komisijas atbalstīts projekts, kuru realizē Latvijas Zinātņu akadēmija (LZA) sadarbībā ar Latvijas augstskolām un zinātniskajiem institūtiem. Jau otro gadu arī Ventspils Starptautiskais Radioastronomijas centrs un Ventspils Augstskola ņems dalību šajā pasākumā.

Ventspils Augstskolas kafejnīcā „Panorāma” (6. stāvā) no plkst. 18.00 līdz 21.30 tiks atvērta „Zinātnes kafejnīca”, kuras laikā „Zinātnieku nakts” pasākuma apmeklētājiem būs iespēja nepiespiestā gaisotnē pasēdēt kopā ar zinātniekiem un pie tējas tases uzdot viņiem jautājumus par dažādām tēmām.

Šā gada Zinātnes kafejnīcā notiks :

  • interaktīva lekcija „Saule, Saules aktivitāšu novērojumi un cilvēces iespējamā ietekme uz Sauli”, kurā klausītājiem tiks stāstīts par Saules uzbūvi un tās izmaiņām, par Saules magnētiskā lauka izraisītajām parādībām un par citām ar Sauli saistošām tēmām;
  • interaktīva lekcija „Klimata izmaiņu prognozes, vēlmes un iespējas”, kurā klausītājiem tiks skaidroti kraso klimata izmaiņu cēloņi mūsdienās, kā arī tiks pastāstīts par klimata prognozēšanu nākotnē.

Ventspils Starptautiskais Radioastronomijas centrs gaidīs apmeklētājus, lai piedāvātu bezmaksas ekskursijas pa Irbenes radioteleskopu RT-32 no plkst. 10.00 līdz pat 23.00. Ekskursijas notiks pieredzējuša gida pavadībā, kurš Jums pastāstīs, kas īsti ir RT-32, kādiem mērķiem tas paredzēts un kādiem mērķiem tas kalpojis padomju armijas laikos. Vakarā, kad satumsīs, piedāvāsim iespēju iepazīt zvaigznes ar optisko teleskopu radioteleskopa pakājē.


Autobuss interesentus aizvedīs uz Irbeni no Ventspils Augstskolas šādos laikos:
16.00; 18.00; 20.00; 22.00

Braucienu lūdzam pieteikt iepriekš, nosūtot pieteikuma vēstuli uz e-pastu: karina.krinkele@venta.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: