20. septembrī Ventspils Augstskolā norisināsies noslēguma konference „Inteliģentie mērījumi siltuma un ūdens resursu taupīšanai” un praktisks seminārs „Projekta ietvaros izstrādāto risinājumu demonstrēšana”.

Tajos tiks apskatīti projekta laikā izstrādātie risinājumi noplūžu detektēšanā siltumapgādes un ūdens apgādes tīklos.

„Smart Metering” projekta mērķis ir veicināt reģiona sociāli ekonomisko attīstību un konkurētspēju, izveidojot ietvaru tehnoloģiju attīstībai un pielāgošanai vietējām vajadzībām automatizētās mērījumu nolasīšanas jomā. Projekts veicinās efektīvu dabas resursu izmantošanu. Projekts sniegs komunālās saimniecības uzņēmumiem un uzņēmējiem iespēju ievērojami samazināt jaunu tehnisko risinājumu riskus, ietaupīt līdzekļus un laiku. Tas stimulēs arī iekārtu ražošanu Latvijā un Lietuvā.

Projekta vadošais partneris ir Ventspils Augstskola, pārējie projekta partneri – Kauņas Tehnoloģiju Universitāte, Latvijas Interneta Asociācija un Ventspils pašvaldības SIA „ŪDEKA”.

Projekts tiek īstenots no 2012. gada aprīļa līdz 2013. gada septembrim. Tā kopējais budžets – 277 173 EUR, no kura 85% jeb 235 597 EUR sastāda Eiropas Reģionālā Attīstības fonda finansējums un 25% jeb 41 576 EUR nacionālais finansējums.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: