Septiņas Latvijas universitātes un augstskolas – arī Ventspils -, kas veic tehnoloģisko studiju programmu īstenošanu, parakstīs nodomu protokolu par jaunas biedrības “Latvijas Tehnoloģisko universitāšu un augstskolu konsorcijs” dibināšanu.

Jaunais konsorcijs tiek dibināts ar mērķi celt Latvijas tehnoloģisko universitāšu un augstskolu studiju procesa un zinātniskās darbības kvalitāti, veicinātu sasaisti ar tautsaimniecību efektīvai tehnoloģiju pārnesei un inovācijām, pilnveidotu sadarbību doktorantūras un pēcdoktorantūras attīstībā, kā arī atbalstītu un aizstāvētu tehnoloģisko augstākās izglītības iestāžu intereses.


Konsorcija dalībnieki vienojušies veikt kopīgas aktivitātes skolēnu piesaistei eksaktajām un inženierzinātnēm, kurās, salīdzinot ar citām Eiropas savienības valstīm, proporcionāli ir vismazākais studējošo skaits no kopējā studentu skaita.


Nodomu protokola parakstīšana notiks šodien TU Zinātniskās bibliotēkas konferenču zālē Rīgā, Ķīpsalas ielā 10. To parakstīs Ventspils Augstskolas prorektors Aleksandrs Dupats, Rīgas Tehniskā universitātes rektors Leonīds Ribickis, Rīgas Stradiņa universitātes rektors Jānis Gardovskis, Latvijas Lauksaimniecības universitātes rektors Juris Skujāns, Latvijas Jūras akadēmijas rektors Jānis Bērziņš, Vidzemes Augstskolas rektore Vija Daukšte un Rēzeknes Augstskolas rektors Edmunds Teirumnieks.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: