Piektdien Ventspils Augstskolā D korpusa vestibilā notiks Ventspils Augstskolas Inženierzinātņu institūta “Ventspils Starptautiskais radioastronomijas centrs” (VeA IZI VSRC) pirmā zinātniskā rakstu krājuma atvēršanas svētki.

Zinātnisko rakstu krājumā „Space Research Review” ir iekļauti 13 VeA IZI VSRC zinātnieku un deviņi pirmās starptautiskās zinātniskās konferences “Baltic Applied Astroinformatics and Space data Processing” dalībnieku zinātniskie raksti.

 

Tie apraksta aktuālās pierobežas kosmosa tehnoloģiju problēmas: kosmosa zinātne, ieskaitot telpu un atmosfēras fiziku, Zemes novērošana un attālā izpēte no kosmosa, planetārā zinātne, kosmosa astronomija un astrofizika. Tāpat arī kosmosa tehnoloģijas, ieskaitot sakaru, navigācijas, kosmosa operācijas, satelīta dizains, testēšana un īstenošana, jaunās paaudzes teleskopu inženierzinātne, telpas IT risinājumiem, tai skaitā datu iegūšanu, signālu apstrādi un datu korelāciju.

 

Zinātnisko rakstu krājumu plānots izvietot ASV Kongresa bibliotēkā un nosūtīt vairākām ievērojamu radioastronomijas zinātnes centru un universitāšu bibliotēkām. Tāpat „Space Research Review” tik nosūtīts Latvijas Nacionālajai bibliotēkai.

 

Rakstu krājums apliecina kvalitatīvu izmaiņu IZI VSRC darbībā – starptautiska līmeņa zinātnes varējuma apliecinājumu Ventspilī. Tas aizsāk jaunu lappusi saistībā ar zinātniskajām tradīcijām institūtā un atver logu jaunajiem zinātniekiem to agrīnajā izaugsmes etapā.

 

Šādus zinātniskos krājumus plānots izdot arī turpmāk – reizi gadā.

VeA IZI VSRC zinātniskais rakstu krājums izdots ar Ventspils pilsētas domes un Eiropas Reģionālās attīstības fonda projekta “Satelīttehnoloģiju pētījumu starptautiskās konkurētspējas un kapacitātes palielināšana” (SATTEH) finansiālo atbalstu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: