Šajā tūrisma sezonā ventspilnieki un pilsētas viesi varēs novērtēt apskates, izklaides un atpūtas jaunos objektus, bet pilsētas pludmalē darbosies vasaras kafejnīca.

Tūrisma sezonas oficiāla atklāšana notiks jau šajās brīvdienās. Līdz 1. jūnijam pilsētā būs redzamas arī jaunas informatīvās un tūrisma objektu norādes. Šajā tūrisma sezonā topā solās būt jaunais mazbānīša pagarinātais maršruts, kas savienos Piejūras muzeju ar Piedzīvojumu parku.

Kad būvnieki nodos ekspluatācijā restaurēto Jaunrades namu, ventspilnieki un pilsētas viesi varēs apmeklēt planetāriju un observatoriju. Jauno, bet jau darbojošos pilsētas apskates objektu sarakstā – ūdens komplekss Olimpiskā centra baseinā, papildus objekti Piedzīvojumu parkā, Pārventas bibliotēka, kas piesaista tūristu uzmanību ar savu neparasto arhitektūru.

Parādoties jauniem tūrisma un atpūtas objektiem pilsētas kartē, vajadzīga saprotama un pieejama informācija kā pašiem iedzīvotājiem, tā arī pilsētas viesiem. Pilsētas attīstības un tūrisma komisiju kopīgajā sēdē tika apspriests jautājums par jaunām informatīvajām norādēm un apzīmējumiem tūrisma kartēs un pilsētas shēmā.

Vienlaikus tiks atjaunotas arī vecās informatīvās norādes gājējiem centrā un pilsētas vēsturiskajā daļā. Nolemts visas norādes nokrāsot vienā krāsā, lai tūristi un pilsētas viesi varētu viegli tās atpazīt.

Bez tam aktualizējies jautājums par vienāda veida objektu nosaukumiem. Piemēram, pilsētā ir divi akvaparki – atklātais pie pludmales un segtais zem viena jumta ar Olimpiskā centra Ventspils baseinu. Lai pilsētas tūristi varētu ātri atrast vajadzīgo akvaparku, kā arī mārketinga nolūkos, tika nolemts katram no tiem piešķirt savu nosaukumu.

Pēc mēra Aivara Lemberga iniciatīvas, pilsētas pašvaldības portālā tika veikta iedzīvotāju aptauja, bet Olimpiskajā centrā notika koleģiāla diskusija. Apkopojot ventspilnieku un speciālistu piedāvājumus, tika izvēlēti tie nosaukumi, kas vislabāk identificē katru ūdens atrakciju objektu. Pēc garām diskusijām nolemts atklāto akvaparku dēvēt par Pludmales akvaparku, bet segto – par Ūdens piedzīvojumu parku.

Šajā sezonā pilsētas pludmalē darbosies vasaras kafejnīca.

Attiecīgu piedāvājumu un projektu pilsētas domē iesniedza individuālais komersants Rosseta. Paralēli vasaras kafejnīcas pamatfunkcijām komersants sola rīkot arī sporta un izklaides pasākumus, toskait arī vakara un nakts stundās. Lembergs piedāvāja izvēlēties pludmales kafejnīcai tādu vietu, kur atpūtnieki varētu sildīties pēcpusdienas saulītē un vērot saulrietu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: