Šodien Ventspilī parakstīja līgumus par triju Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzfinansēto projektu realizāciju Ventspils ostā.

Līguma parakstīšanu ar savu klātbūtni pagodināja arī satiksmes ministrs Kaspars Gerhards.

Apskati foto!

Kopumā  paredzēts īstenot trīs projektus: "Ventspils brīvostas sauskravu termināļa būvniecība", "Pievadceļi Ventspils brīvostas teritorijā esošajiem termināļiem un industriālajām zonām" un "Ventspils brīvostas infrastruktūras attīstība".

Projektā "Ventspils brīvostas sauskravu termināļa būvniecība" Ventspils brīvostas teritorijā ir paredzēts uzcelt sauskravu termināli un izveidot infrastruktūru, lai varētu piegādāt, novietot un iekraut kuģos ģenerālkravas, birstošās kravas, būvmateriālus u.c. Projektu plānots realizēt līdz 2011.gada 31.decembrim.

Projektā "Pievadceļi Ventspils brīvostas teritorijā esošajiem termināļiem un industriālajām zonām" paredzēts nodrošināt pievadceļu sabalansētu attīstību Ventspils brīvostas teritorijā esošajiem termināļiem un industriālajām zonām, paaugstinot kravu pārvadājumu efektivitāti, kas veicinās Ventspils ostas kapacitātes un konkurētspējas paaugstināšanos.

Projekta ietvaros plānots realizēt būvniecību 27 objektos līdz 2014.gada 31.decembrim.

Savukārt Ventspils brīvostas infrastruktūras attīstības projekta laikā paredzēts nodrošināt brīvostas teritorijas kompleksa ilgtermiņa attīstību, saglabājot un paplašinot ostas kravu apgrozījumu. Projekta specifiskais mērķis ir konkurētspējas veicināšana.

Projektu plānots realizēt līdz 2012.gada 31.decembrim.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: