Reaģējot uz Latvijas paziņojumu par neiesaistīšanos gāzesvada "Nord Stream 2" būvniecībā, maijā par 40% samazināts pa dzelzceļu no Krievijas pārvadāto kravu apjoms, savā iknedēļas preses konferencē apgalvoja Ventspils mērs un Ventspils brīvostas valdes priekšsēdētājs Aivars Lembergs.

Kā norādīja Lembergs, Ventspils ostas termināļi gada pirmajos četros mēnešos strādājuši pietiekami labi - kopējais kravu apgrozījums, salīdzinot ar pagājušā gada attiecīgo periodu, pieaudzis par 25%. Tomēr bažas radot dzelzceļa kravu pārvadājumu kritums maijā. Lembergs to saista ar valdības lēmumu neatbalstīt nekādus pasākumus Latvijas teritorijā, kas saistīti ar projektu "Nord Stream 2", un uzdot atbildīgajiem ministriem nodrošināt, ka Ministru kabineta ieceltie valsts pārstāvji Ventspils brīvostas valdē balso pret jebkādu brīvostas iesaistīšanos projekta "Nord Stream 2" īstenošanā.

"Skaidrs, ka Vācija nereaģēs, bet Krievija neapšaubāmi reaģēs uz šo paziņojumu par "Nord Stream 2". Man nav saprotams, kāpēc vajadzēja ar tādu pompu to visu gāzt ārā. Varēja mierīgi aiz slēgām durvīm pateikt četriem brīvostas valdes locekļiem, lai atturas, jo, lai pieņemtu lēmumu, vajag piecas balsis, bet šī pompozitāte - tā kā karnevāls viss tas pasākums iznāk... Protams, ka tas izsauc atbilstošu reakciju. Pēc manām rīcībā esošām ziņām, uz Latviju maijā kravu apjoms pa dzelzceļu no Krievijas ir samazināts par 40% kā atbilde uz Latvijas skaļo demaršu, lai iztaptu poļiem, baltkrieviem, ukraiņiem, slovākiem un čehiem," sacīja Lembergs.

"Es ļoti ceru, ka valdība sagādās trūkstošās kravas no Ukrainas, Baltkrievijas, Polijas, Čehijas, Slovākijas un ka kravu krituma nebūs," piebilda Ventspils mērs.

Kā ziņots, Ventspils osta un divi tajā strādājošie termināļi "Noord Natie Ventspils Terminals" un "Eurohome Latvija" saņēmuši piedāvājumu iesaistīties "Nord Stream 2" gāzes vadu vidējā posma būvniecībā, nodrošinot cauruļu uzglabāšanu un piegādi caur Ventspils ostu. Valdība sēdes slēgtajā daļā gan jau ir vienojusies neatbalstīt Ventspils brīvostas iesaisti gāzesvada projektā "Nord Stream 2".

"Nord Stream 2" būs Baltijas jūrā ieguldīts savienojums, kas nodrošinās dabasgāzes transportēšanu vairāk nekā 1200 km attālumā no gāzes krātuvēm Krievijā līdz klientiem Eiropā. Paredzēts, ka "Nord Stream 2" divu cauruļvadu sistēma palīdzēs Eiropai nodrošināt tās nākotnes gāzes importa vajadzības ar jaudu 55 miljardi kubikmetru gāzes gadā.

 

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • -5
    Latvija pāri visām! 10.05.2017, 09:59:08

    Muļķu zemes svešiem iztapīgajai valdībai krievu nauda nav vajadzīga.
    Ka tik var ieriebt Krievijai, tad bikses ar laimi pilnas.

  • -4
    Opaps 10.05.2017, 10:53:43

    Mēs brīnamies, kādēļ Latvijas ekonomiskā izaugsme ir tik lēna.Kāda var būt izaugsme, ja atsakamies no naudas. Patiešām muļķu zeme,ka sacīja viens politiķis.

  • -2
    keda 10.05.2017, 12:59:32

    Es galīgi neuzskatu, ka nauda nesmird, bet šajā gadījumā tiešām nesanāk sadzirdēt nu šausmīgi konkrētus argumentus, kas runātu par sliktu dalībai projektā. Tādas emocijas vien, turklāt mēs tak apturēt tur neko nevar - saliks tās trubas arī bez mums...

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: