Ventspils Brīvosta pārvalde izrādījusi interesi par tās un ostas termināļu iespējamo lomu maģistrālā gāzes vada Nord Stream 2 projekta realizācjā.

Pašreizējā informācija liecina, ka Ventspils varētu būt viena no ostām, kura tiek iekļauta vērienīgā projekta realizācijā, taču oficiāla vienošanās vēl panākta nav. Latvijas kopējais tautsaimnieciskais ieguvums no šādas līdzdalības projektā varētu būt no 30 līdz 50 miljoniem eiro. Komentāru par to sniedza Ventspils Brīvostas valdes priekšsēdētājs Aivars Lembergs.

Maģistrālā gāzes vada Nord Stream 2 projekta kopējā summa ir 8 miljardi eiro, no kuriem 5 miljardi ir kredīta nauda, bet 3 miljardi ir pašu projekta īpašnieka līdzekļi. Gāzes vada projekta īpašnieki ir Vācija, Krievija, Apvienotā Karaliste, Nīderlande Austrija. Projektā jau piedalās tādas valstis kā Vācija, Krievija, Somija un Zviedrija. Viena Zviedrijas osta, viena Vācijas osta, divas Somijas ostas. Ventspils varētu būt osta, kura pievieno Latviju šim ļoti vērienīgajam un ļoti dārgajam projektam, kurš tiks īstenots neatkarīgi no tā, kāds būs Latvijas valdības lēmums attiecībā uz šo projektu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: