Latvijas Lielo pilsētu asociācijas (LLPA) pārstāvji tikšanās laikā ar Ministru prezidentu Māri Kučinski (ZZS) aicinājuši uz ciešāku sadarbību un kopīgu darbu pie valsts nodokļu politikas 2017.- 2021.gadam izstrādes.

LLPA aicināja Kučinski jau tagad nodrošināt lielajām pilsētām ciešāku sadarbību un sarunas ar Finanšu ministriju (FM) šai jautājumā, kā arī dot iespēju LLPA iepazīties rakstveidā ar pilnu FM sagatavoto piedāvājumu par turpmāko valsts nodokļu politiku.

LLPA tikšanās laikā uzsvēra, ka izprot nodokļu politikas reformas nepieciešamību, bet tai būtu jābūt vērstai uz sabiedrības labklājības līmeņa palielināšanu un dzīves kvalitātes uzlabošanu. Darbs pie šīm reformām ir jādara kopā ar pašvaldībām, jo tieši novados un pilsētās dzīvo Latvijas nācija. Pilsētas ir ieinteresētas un gatavas dalīties "ar savu ekspertu vērtējumu" un ieteikumiem par jaunās nodokļu politikas projektu pēc tā saņemšanas.

"Sarunas laikā mēs izteicām savus priekšlikumus par valsts nodokļu politikas reformas pilnveidošanu, kurai jābūt vērstai uz ilgtspējīgas un reģionāli sabalansētas Latvijas valsts tautsaimniecības attīstības nodrošināšanu, īpaši ņemot vērā šī brīža nevienlīdzīgo teritoriālo attīstību Latvijā. LLPA cer drīzumā iepazīties ar Finanšu ministrijas sagatavotu kopīgu skatījumu un aprēķiniem - vienotu dokumentu, kur būs redzama kopaina nākamo gadu nodokļu politikai Latvijā," teicis Ventspils mērs, Latvijas Lielo pilsētu asociācijas prezidents Aivars Lembergs.

Ministru prezidents tikšanās laikā esot atzinis, ka ciešāka lielo pašvaldību iesaiste jaunās nodokļu politikas izstrādes un izvērtēšanas procesā būtu atbalstāma un šai procesā visām pusēm ir jādalās ar informāciju, jādiskutē un jāstrādā kopā.

Tikšanās laikā LLPA un Ministru prezidents esot vienojušies par iespēju LLPA saņemt detalizētu, izvērstu informāciju par FM sagatavoto piedāvājumu par valsts nodokļu politikai un par iespēju LLPA iepazīties ar "Nodokļu politikas pamatnostādņu 2017.- 2021.gadam" projektu.

Tāpat puses esot vienojušās sākt divpusējas FM un LLPA sarunas par valsts nodokļu politiku pirms tiek pieņemts lēmums par izmaiņām nodokļu sistēmā.

LLPA biedri ir deviņas lielākās Latvijas pilsētas - Daugavpils, Jelgava, Jūrmala, Liepāja, Rēzekne, Rīga, Ventspils, Valmiera un Jēkabpils.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: