Latvijas iedzīvotāju lielā aktivitāte jau pirmajā dienā iesniegt ienākumu deklarācijas par pērno gadu ir brīdinoša pazīme par vispārēju nabadzību valstī, šādu viedokli šorīt LNT pauda Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vadītāja Ilze Cīrule.

Cīrule pastāstīja, ka VID vakar nav īsti ticis galā ar deklarāciju pieņemšanu, jo tās iesnieguši jau 60 000 cilvēku, kas ir aptuveni desmit reizes vairāk nekā pērn. Tik lielam pieslēgumu skaitam nebijām gatavi, lai arī bijām rēķinājušies, ka pieslēgumu skaits būs lielāks nekā ikdienā, atzina VID vadītāja.

VID vadītāja informēja, ka dienesta vadība centusies arī izprast, kāpēc tik daudzi cilvēki gribēja iesniegt deklarācijas jau pirmajā dienā, lai arī to var darīt vairākus mēnešus, un viņai radušās lielas bažas, ka viens no cēloņiem ir vispārējā nabadzība valstī, kā rezultātā ļoti lielam cilvēku skaitam ir svarīgi pēc iespējas ātrāk atgūt pat salīdzinoši nelielas summas, piemēram, pārdesmit eiro.

Tā ir brīdinoša pazīme, ka nodokļu reforma Latvijā ir nepieciešama un ir jāveic ieņēmumu izlīdzināšana, uzsvēra Cīrule.

VID vadītāja atgādināja, ka deklarācijas varēs iesniegt vēl vairākus mēnešus, un solīja, ka VID uzrunās cilvēkus un atgādinās, ka viņiem ir iespējams iesniegt deklarācijas, lai atgūtu pārmaksas, gadījumā, ja redzēs, ka iedzīvotāji šīs iespējas nav izmantojuši.

Vakar, pirmajā dienā, kad nodokļu maksātāji varēja sākt iesniegt gada ienākumu deklarācijas, rīta pusē nestrādāja EDS. VID paziņojumā medijiem informēja, ka tas saistīts ar to, ka sistēmai vienlaicīgi cenšas pieslēgties ļoti liels skaits lietotāju, lai iesniegtu gada ienākumu deklarāciju. Jau pirmajās stundās pēc 1.marta iestāšanās EDS tika iesniegti vairāki tūkstoši deklarāciju.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • 0
    Nif nifs 02.03.2017, 09:54:49

    Nu viena gudra tante tā Cīrule, tautas dzīves līmeni nosauca īstā vārdā.
    Bet man radies iespaids, ka pirmie iesniedzēji naudu saņem salīdzinoši īsākā laikā, nekā tie, kas to dara vēlāk.

  • 0
    Dzērvene 04.03.2017, 18:27:12

    Valsts mūs kāš un mēs vienkārši paņemam daļu atpakaļ.kāda daļa tai vecenei gar tautas nabadzību vai ne nabadzību.kas ir nevar pārdzīvot,ka valsts kase tiek patukšota?bet cieniitie vidieši jūs pat nevarat iedomāties kā jūs tautu esat izdrāzuši.te jau prasās pēc kāda robina huda .

  • 0
    almailga 06.03.2017, 06:26:10

    Ne jau tikai attaisnotie izdevumi, bet arī neapliekamā ienākuma atgūšana mazo algu saņēmējiem...

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: