Ventspils pilsētas domes sēdē apstiprināts pilsētas pašvaldības 2017. gada budžets, kura ieņēmumi plānoti 57,12 miljonu eiro apmērā

Šī gada sākumā pašvaldības uzkrāto brīvo naudas līdzekļu atlikums bija 14,56 miljoni eiro. Līdz ar to Ventspils pašvaldībai 2017.gadā pieejami finanšu resursi 71,68 miljonu eiro apmērā. Savukārt projektu priekšfinansēšanai paredzēto aizņēmumu bilance ir 5,2 miljoni eiro. Kopējie izdevumi pašvaldības funkciju nodrošināšanai, tostarp iestāžu uzturēšanai, pilsētas labiekārtošanai un sociālo funkciju veikšanai, šogad plānoti 67,29 miljonu eiro apmērā. Tādējādi paredzamais naudas līdzekļu atlikums 2017.gada beigās ir 9,59 miljonus eiro.

Pilsētvides uzlabošanas pasākumiem un pilsētas uzturēšanas darbiem plānots tērēt 20,28 miljonus eiro. Līdzekļus paredzēts izlietot Ventspils pilsētas teritorijas sakopšanai un uzturēšanai, investīciju projektiem, infrastruktūras atjaunošanai un pilsētvides sakārtošanai, kā arī jaunu objektu izveidei.

Šajā Eiropas Savienības (ES) plānošanas periodā Ventspils pašvaldība plāno realizēt vairākus apjomīgus investīciju projektus ar piesaistīto finansējumu. Šogad tiks sākta Ventspils Mūzikas vidusskolas ēkas būvniecība. Pašlaik noris arī būvprojekta izstrādes darbi Robežu un Mazās Kurzemes ielu pārbūvei, radot alternatīvu maršrutu tranzīta un kravas transportam. Tāpat plānots turpināt darbus pie pērn sāktajiem objektiem - bērnu rotaļu laukuma izbūves Inženieru ielā 75/77 un apgaismojuma izbūves Jāņciemā. Ņemot vērā iedzīvotāju ieinteresētību par daudzdzīvokļu dzīvojamo māju iekškvartālu sakārtošanu, arī šogad budžetā paredzēti līdzekļi šim mērķim.

Izglītības nozarei paredzētais finansējums ir 17,20 miljoni eiro jeb 26% no kopējiem budžeta izdevumiem. Ventspils Centra sākumskolu šogad pārcels uz citām telpām Saules ielā 37, kur tiks veikta ēkas centrālās ieejas atjaunošana, telpu remonts un citi darbi. Citās skolās, piesaistot ES struktūrfondu finansējumu, plānoti remontdarbi 26 mācību kabinetos un to aprīkošana ar vairāk nekā 400 jauniem datoriem, interaktīvajām tāfelēm, projektoriem, datu kamerām un multifunkcionālām drukāšanas iekārtām.

Sociālās nozares izdevumi šogad plānoti 4,38 miljonu eiro apmērā, tostarp 2,07 miljoni eiro paredzēti dažādu sociālo pabalstu un pakalpojumu veidu nodrošināšanai. No šī gada būs pieejams jauns pabalsts Ventspilī deklarētajiem bērniem līdz trīs gadu vecumam alergologa un alergologa-pulmonologa pakalpojuma kompensēšanai. No janvāra ir palielināts arī bērna piedzimšanas pabalsts.

Šogad arī plānots sākt projektēšanas darbus, lai radītu atbilstošas krājuma glabāšanas, ekspozīcijas un darbu telpas Piejūras brīvdabas muzejā. Lai paplašinātu un pilnveidotu šaursliežu dzelzceļa ekspozīciju, paredzēta Mazirbes stacijas noliktavas pārcelšana uz Piejūras brīvdabas muzeju, kā arī plānots turpināt ar biškopības vēsturi saistītās kolekcijas apstrādi un integrāciju muzejā. Tāpat šogad plānots sākt projektu "Zvejas kuģa "Grots" atjaunošana un eksponēšana pilsētvidē" un "Vēsturisko zvejas laivu, kutera un seno burinieku priekšmetu atjaunošana un ekspozīcijas izveide Piejūras brīvdabas muzejā" realizāciju.

Sporta nozarē šogad plānots veikt Pārventas atlētikas zāles būvniecību un jauna peldbaseina projektēšanu, kā arī labiekārtot esošās sporta bāzes, uzlabojot sporta infrastruktūru un iegādājoties jaunu sporta inventāru.

Pašvaldības galvenais ieņēmumu avots ir iedzīvotāju ienākuma nodoklis, ko 2017.gada budžetā plānots saņemt 27,94 miljonu eiro apmērā. Nekustamā īpašuma nodokļa ieņēmumi, kas ir otrs lielākais pašvaldības ieņēmumu avots, 2017.gadā plānoti 4,25 miljonu eiro apmērā. Ventspils pašvaldībai 2017.gadā jāveic iemaksas pašvaldību finanšu izlīdzināšanas fondā 1,99 miljonu eiro apmērā.

Lasi vēl

Komentāri (22)

  • -6
    norge 20.01.2017, 16:48:48

    vispar jau budzetus pienem rudeni nu masimalais nolaidibas laiks lidz ziemas svetkiem bet ne jau esosaja gada

  • -5
    P SIA "Ventspils reiss" 21.01.2017, 12:40:07

    Vispār jau pašvaldības budžets var tikt pieņemts tikai pēc tam, kad ir pieņemts valsts budžets, jo daudzi pašvaldības budžeta aspekti ir atkarīgi no valsts budžeta (piemēram, iedzīvotāju ienākuma nodokļa ieņēmumu apmērs, mērķdotāijas pedagogu darba samaksai apmērs un citi). Valsts budžetu 2017.gadam pieņēma iepriekšējā gada 24.novembrī. Tāpēc, lai kārtējā gada budžetā apstiprinātu precīzu faktisko līdzekļu atlikumu uz gada 1.janvāri, pašvaldības budžets tiek apstiprināts janvārī. Tā kā - tas nav nekas neparasts, un tā notiek ne tikai Ventspilī.

  • -8
    Gunārs Pētersons 21.01.2017, 13:40:53

    @Roze - pilnīgi pareizi. Bet tā jau ir, ka taksisti, šoferi un mēslu vedēji vienmēr zin labāk kā vadīt valsti nereti pat neprotot elementāru pareizrakstību. Galvenais jau negatīvā manierē anonīmi izspļaut neizprastu un nepārbaudītu faktu, lai pārējie dīvānā sēdēji dalītos tālāk un celtu paniku par lietām, kuras vispār nesaprot.

  • -4
    Novadnieks 21.01.2017, 16:37:25

    Ar taksistiem,šoferiem un mēslu vedējiem viss ir kārtībā un arī ar tiem ,kuri pieļauj gramatiskas kļūdas viss ir kārtībā.Galīgi d...ā ir ar tiem,kuri reāli to valsti vada un par to liecina valstī esošais bardaks,nabadzība,bezdarbs,noziedzība un kabinetos sēdošo ņirgājošā attieksme pret cilvēkiem,kuri šo valsti vēl kaut kā uztur ar saviem nodokļiem,lielu daļu no kuriem norij visādi kabinetos sēdoši kretīni.
    Kas attiecas uz anonimitāti,tad stipri šaubos ka pats esi tik tiešām Gunārs Pētersons Donalda Trampa izskatā.

  • -8
    Gunārs Pētersons 21.01.2017, 17:28:11

    Novadniek! Tikai neaizmirsti, ka tie paši taksisti un mēslu vedēji paši sabalso esošo valdību un pēc tam kunkst. Paši nemaksā nodokļus, paši čakarē cits citu. Politiķi ir sabiedrības spogulis. Ja uzskati, ka vidējam taksistam un mēslu vedējam Latvijā var uzticēties-piedod. Tev vēl jāpabeidz pamatskola. ;) Tāpat kā Tu es esmu anonīms, tikai neaizraujos ar troļļošanu!

  • -1
    Novadnieks 21.01.2017, 18:15:30

    Piekrītu par to savēlēšanu.Par uzticēšanos nespriedīšu,bet par toļļošanu gan nepiekrītu.Drīzāk jau trollis ir tas ,kurš fanātiski par vienalga ko(bieži pats nezin par ko) pļerkst,kurš pamatoti un izsvērti nevar savu teikto pasniegt,bet tik vāŗās pa tukšo.Troļļi komentētāji ir pretīgi spītīgi un tāda īpašība man nepiemīt.
    Neesmu pret nodokļiem,esmu par saprātīgu,tātad par taisnīgu nodokļu politiku.Ja valstī vadība nodokļu iekasēšanu grib izveidot par kaut kādu biznesu,tad tas ir galīgi nepieņemami.Nodoklis nodokļa galā,nodoklis no minimālās algas,kura pat neapliekot ar nodokli pie esošās cenu politikas būtu gatavais izsmiekls,visādas naudas kāšanas shēmas,kurām ir likuma spēks,tātad ,ja nemaksāsi ,tad tiksi sodīts.Pati shēma ir noziedzīga,kur nu vēl represīvās matodes par tās ignorēšanu.
    Kas attiecas uz izglītību,tad tā man ir pietiekoša,lai normāli dzīvotu.Pēc kaut kādām izglītībām dzenas tie,kuri vai nu nemāk vai neprot kārtīgi darbu darīt.Jāsaprot ir ,ka zināšanas ir svarīgākas par kaut kādu izglītību.Pēdējos 20 gadus redzu,kādi tupaki beidz augstskolas.tad jau labāk pakomunicēt ar bomzi,nekā ar kaut kādu zombētu pajoliņu.

  • -5
    Gunārs Pētersons 21.01.2017, 21:16:13

    Pareizi, bet ja iedziļināsies, tad varbūt sapratīsi, ka Tavs komentārs paliek jau par off-topic. Aiziešana offtopic, lai turpinātu bezjēdzīgu negativitāti ir troļļošana.

  • -1
    norge 21.01.2017, 21:44:03

    to Gunārs Pētersons , nu un kam tad vajadzetu uzticeties , sabiedribas spogulim politikiem vai ?

  • -3
    Gunārs Pētersons 21.01.2017, 23:44:29

    to norge: un kur tad vajadzētu nepārtraukti gausties un paust viedokli? Šeit anonīmi, kur neko nevar ietekmēt vai ari pie vēlēšanu urnām?

  • -2
    norge 22.01.2017, 02:27:14

    to Gunārs Pētersons, ietekmet var tikai iepazistinot ar 6.5x55 SE

  • -2
    Novadnieks 22.01.2017, 04:52:39

    Absolūti piekrītu.
    Pētersona prāt forums laikam jātaisa ciet vai nu jāatstāj tādām tēmām kā gēla nadziņi,biksīšu ieliktnīši un ne visai gudri bērni māju pagalmos.

  • -4
    Gunārs Pētersons 22.01.2017, 12:02:15

    Ļoti žēl, ka norge prāt lietas var atsisināt ar vardarbību piedāvājot jau konkrēta kalibra risinājumu. Ja kaut kas kādreiz notiks, tad ceru, ka Tevi norge pirmo meklēs. Jautājums pašreiz ir pilnīgs offtopic. Problēma sākās ar to, ka norge varonīgi apgalvoja muļķības par budžeta pieņemšanu. Pēc tam, kad tomēr afēra neizdevās, uzradās norge svētais aizstāvis novadnieks un veiksmīgi tēmai salika punktus uz i kārtējo reizi radot priekštatu par īpaši neapmierinātu iedzīvotāju slāni kurš tik godīgs, ka pat Dievam skauž, spiests dzīvot zaglīgo (nez no kurienes uzradušos) politiķu nagos un piebalao norge piedāvājumam visus likvidēt. Protams bez tālāka plāna, jo domā, ka kādu likvidējot tauta norge liks par karali un turēs pasaules varoņa titulā. Ak vai....

  • 0
    Novadnieks 22.01.2017, 13:26:48

    Vispār nav slikta ideja.Jānopērk attiecīgs kalibrs un jāsāk rīkoties un viss ar galiem,jo meklēs norgi.

  • 0
    norge 22.01.2017, 13:34:46

    to Gunārs Pētersons , cik redzu orentejies , bet par budzetu sini valsti ir jadoma biskin savadak , par piemeru varu likt norvegiju , seit budzetu sastada uz 5 gadiem un visiem vis ir skaidrs kur kas iet , piemeram skandinavija nodokli uz partiku ir 12 % latvija 21 % . pa vaciju un parejo eu vispar nerunaju . es zinu kur mani nodokli aiziet kadas man ir soc garantijas katru gadu sanemu no tax atskaiti un zinu kads man uzrajums un kada man jau tagat ir pensija uz tax cantor esmu bijis 1 reizi kad registrejos man galva par to nesap , ja par nodokliem maksaju 36% ienakuma nodokli 8% soc nodokli un 4 % atvalinajumam , citi piemeram zemak apmaksatas vietas maksa 18 % ienakuma nodokli , bet tas ta dzives sikumi un ja pa tekstiem tu rakstiji ka deputati ir tadi kada ir tauta tas man atgadina G DAUDZES teikto mes zogam nemam kukulus un otkatus tapec ka jus visadi gribat piecakaret valsti . sory bet norvegija sen sedetu cietuma un samaksatu brangu sodu par tadiem izteicieniem un par politika karjeru varetu aizmirst lidz muza galam .

  • -5
    domāju 22.01.2017, 17:08:58

    Ventspilī jau arī ir pilsētas attīstības plāns un patur prātā plānojamos uzdevumus. Tāpēc jau arī cenšas ietaupīt, strādā bez deficīta, lai būtu ko ieguldīt jaunos projektos.

  • 0
    norge 22.01.2017, 14:27:52

    to Novadnieks, saks ar to ka jums jazina kas ir razotajs , un pie radikaliem gajieniem smeret rokas ar tiem sudiem nava verts pasi nospraks , jo nekadi aizlugumi un baznicas ordeni nepaglabs no neizbegama dzives gala kad bus jasatiekas ar kulaino , ta ka agri vai velu visi tur busim tikai kurs kura vieta viens paradize cits elle bet kads komunisma

  • 0
    Novadnieks 22.01.2017, 14:57:40

    Piekrītu pilnīgi.

  • -3
    Gunārs Pētersons 22.01.2017, 15:55:16

    Protams, protams!
    Bet tas jau Tev, norge, neliedz savu taisnību un iniciatīvu realizēt, teiksim, caur manabalss.lv. Tad arī redzēsi cik cilvēku Latvijā atbalsta Tavus uzskatus un cik cilvēku Latvijā ir gatavi dzīvot tā kā Norvēģijā.

  • 0
    Novadnieks 22.01.2017, 19:30:32

    Pētersona kungs,to komentāra daļu (jautājuma formā) par gatavību dzīvot kā Norvēģijā varēji neuzdot,bet ja gribi zināt,tad varu apgalvot ka apmēram 1 400 000 cilvēki tam ir gatavi,bet tie 300 000 tūkstoši parazīti to nemaz nevēlas,jo viņiem ir laba esam šāda valsts,kur viņi jūtas kā paradīzē.Tur sēdēt kantorī un parazitēt nevar,tur ir jābūt ar zināšanām savā nozarē.

  • -1
    domāju 22.01.2017, 17:13:00

    Nesapratu- NĪN un algas nodoklis- 32 milj. Kur dabūsim vēl 25 milj?

  • -2
    norge 22.01.2017, 17:20:15

    to Gunārs Pētersons, saksim ar to ka ostas un strategiskie objekti ka ari visi resursi kas atrodas norge teretorija pieder valstij , ta piemeram naftas atradnes latvija atrodas privato ipasuma kas tika nopirktas pa kapeokam , valsts un pasvaldibu kapital sabiedribas mums liekezu valdes sez ka biezs , un ja latvijas iedzivotaji gribetu dzivot ka tur tad butu jamaina likumi un jaizdara daudz kas nepatikams prieks biezo galu kuriem daudziem naktos skirties no lielas dalas saprihvizeto naudu un ipasumu , un ari 100 klauniem un ministriem butu japilda savi solijumi un viniem nebutu dienesta auto un neaizkaramiba , bet nakties braukt ar sabiedrisko vai savejo privato , jo komunas darbiniekiem nava dienesta transports , ja nu vienigi prieks sagades kads kabluks vai busins .

  • -4
    Gunārs Pētersons 23.01.2017, 10:52:20

    Un kāds tam visam sakars ar faktu, ka janvārī pieņemts budžets? :) Ja gribi paraudāt - taisi forumā jaunu ziņu un raudi ar tiem, kuriem tāda pati sāpe. Esmu par to, ka komentējam pa tēmu!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: