Ventspils ostā strādājošais uzņēmums SIA ""Ventspils nafta" termināls" (VNT) pērn piedzīvoto kravu apjoma samazināšanos par 18.5% skaidro ar kravu plūsmas samazinājumu no Krievijas.

Nelabvēlīga ietekme bijusi arī, pēc VNT domām, nestabilajai uzņēmējdarbības videi Latvijā.

Kā aģentūru LETA informēja AS "Ventspils nafta" komunikācijas konsultants Artis Ozoliņš, 2016.gadā VNT pārkrāvis kopumā 7,5 miljonus tonnu naftas produktu. Tas ir par 2,1 miljonu tonnu jeb par 18.5% mazāk nekā gadu iepriekš.

"Aizvadītā gada rezultāti ir zemāki par mūsu biznesa prognozēm gada sākumā," atzina VNT ģenerāldirektors Larss Panclafs. "2016.gadā pārkrautos apjomus ietekmēja kravu plūsmas samazinājums no Krievijas puses, kā arī uzņēmuma darbību aizēnoja nestabilā uzņēmējdarbības vide Latvijā. Tomēr, neskatoties uz izaicinošajiem apstākļiem un pārliecības trūkumu par Latviju kā investīcijām pievilcīgu galamērķi, uzņēmums spēja noturēt savas pozīcijas attiecīgajā līmenī."

Kā informēja Panclafs, pērn VNT iesācis uzņēmuma attīstībai svarīgus projektus - tvaiku savākšanas iekārtas uzstādīšanu un maģistrālo cauruļvadu modernizāciju, kas ļaušot VNT turpmāk sniegt vēl drošākus un efektīvākus pakalpojumus.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • -1
    Opaps 10.01.2017, 22:29:27

    Tas vis ir muldēšana. Viņi (holandieši) darbojas pēc principa - nogaidīt ,kad celsies naftas produkta cenas. Viņi atlaiž no darba vietējos speciālistus,jo uzskata ,ka vietējie ir nelojāli.Darbā atnāk speciālisti,kas nav redzējuši aizbīdni lielāku par ūdeskrānu.Uzņēmumā ir aizbīdņi, kas sver vairāk par 2-3 tn . Jautājums, kāpēc atbrīvoja no darba pēdējo kārtīgo mehāniķi V.Biņkovski? Ja paskatās, uzņēmā vairs nestrādā speciālisti ar zināšanām ar darbu veikšanu spādzienbīstamajā vidē. Uzņēmā atnāk ciemos bijušais darbinieks, kurš nostrādājis vairāk ka 20 gadus ,uzskata, ka viņš ir sveša persona, līdz ar to ar viņu kontaktētos nav ieteicāms.Personas tiek zem ,,lupas"-neuzticāmi. Tā Ventspils ar laiku var uziet gaisā-hollandiešu gādību,

  • 0
    Brīvā Latvija 11.01.2017, 10:39:42

    Savulaik "Ventspils Nafta" bija lielākais nodokļu maksātājs Latvijā. Tad gan tas bija valsts uzņēmums.

  • 0
    Māris 16.01.2017, 15:36:31

    Kur gadījies tāds attēls ar sauskravu vagonu, kas no tā būtu jāsecina?Vai VNT ir kāds sakars ar šo attēlā redzamo ainu?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: