Gadam noslēdzoties un plānojot nākamā gada aktivitātes, ikviens aizdomāsies par aizvadītā gada sasniegumiem un arī neveiksmēm. Ar veiksmēm, protams, varam lepoties, bet neveiksmes dod iespēju mācīties no kļūdām un rīkoties, lai tādas netiktu pieļautas turpmāk.

Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas gads iesākās raibi, atmiņā atsaucot vētras nodarītos postījumus, noraujot slimnīcai daļu jumta seguma. Aktīvi tika strādāts pie jumta atjaunošanas un nostiprināšanas, lai šādas dabas stihijas neietekmētu slimnīcas darbu turpmāk.

Aizejošajā gadā slimnīcā bijuši daudzi pozitīvi notikumi – piesaistīti jauni speciālisti, iegādātas vairākas jaunas medicīnas iekārtas, kā arī aktīvi strādāts pie slimnīcas pakalpojumus uzlabojošiem pasākumiem Ventspils pilsētas programmas Mazulim draudzīga pilsēta ietvaros.

Medicīnisko iekārtu iegāde

Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā iekārtu iegāde īstenota, pateicoties Ventspils pašvaldības piešķirtajam finansējumam veselības aprūpes uzlabošanai. Par pilsētas pašvaldības piešķirto finansējumu 113 000 eiro apmērā iegādāta STAN iekārta dzemdību procesa monitorēšanai, perifērā vēnu vizualizācijas ierīce, fosforplašu nolasīšanas iekārta, datortomogrāfijas kontrastvielas injektors un ceļa locītavas pasīvo kustību izstrādes iekārta.

Ārstu speciālistu piesaiste

Cilvēkresursu programmas ietvaros, kuras finansējumu 42 100 eiro apmērā nodrošina pilsētas pašvaldība, papildus esošajiem rezidentiem stipendiātiem piesaistīti šādi speciālisti: divi radiologi, otolaringologs, neirologs. No valsts budžeta piesaistītie rezidenti: anestezi­ologs, reanimatologs, neatliekamās medicīnas ārsts, ginekologs dzemdību speciālists. Savukārt darbu Ventspils slimnīcā uzsāk otolaringologs, kardiologs, neirologs, fizioterapeits, vecmāte, radiologa asistents un medicīnas māsas. Jaunu speciālistu piesaiste slimnīcā nodrošina iespēju samazināt rindas uz dažādiem diagnostiskajiem izmeklējumiem, kā arī ļauj slimnīcai paplašināt Ziemeļkurzemes reģionam piedāvāto pakalpojumu klāstu.

Neatņemama Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas medicīnas kolektīva sastāvdaļa ir Dakteris Klauns, kas parūpējas par slimnīcas pacientiem, viesiem, kā arī par medicīnas personālu, lai tiem ikdienā netrūktu smaidu un jautru brīžu. Dakteris Klauns ar humoru palīdz pacientiem atvērties un kaut uz brīdi aizmirst par sāpēm, kuras māc. Mirklis sāpju aizmiršanai var nešķist garš, bet tas ir pietiekami, lai ietekmētu un paātrinātu pacienta atveseļošanās procesu.

No 20 jaunajiem biedrības Dr. Klauns sagatavotajiem kolēģiem šajā gadā Ventspils slimnīcā jūlijā darbu uzsāka vēl divi Dakteri Klauni, pievienojoties četru gadu pieredzes bagātajai Dr. Džozefīnei. Jaunie Ventspils Dakteri Klauni – Aiga Jarute un Inta Lapsiņa – atzīst, ka projekta ideja, tās nesavtīgums un iespēja palīdzēt tiem, kam ir grūti, uzreiz šķituši saistoši, tāpēc viņas izlēmušas iesaistīties biedrības Dr. Klauns īstenotajā programmā. Jaunie Dakteri Klauni atzīst, ka darbs ir izaicinājums sev pašam, jo spēja izjust cita cilvēka sajūtas un pārvērst tās priekā – tas ir ļoti sarežģīti, bet katra diena nāk ar jaunām zināšanām un pieredzi, kuru izmantot turpmāk. Katra viesošanās reize slimnīcā ir citāda, jo cilvēki tajā mainās, bet viena lieta paliek nemainīga – Dakteri Klauni ar platu smaidu sejā dosies pretī nezināmajam un uzmundrinās visus, ko satiks pa ceļam.

Mazuļiem draudzīgi uzlabojumi

Atsaucot atmiņā Ventspils gadu gaitā veiktos attīstības plānus, redzam, ka jaunizveidotais pilsētas sauklis Mazulim draudzīga pilsēta ir kā turpinājums Pilsētai ar rītdienu. Ieliekot saknes ģimeņu atbalsta sistēmai, mēs pārliecināmies par to, ka mūsu nākotne ir bērnu rokās, kurus ar mīlestību audzinām jau no pirmās dzīves dienas.

Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca, attīstoties līdzi laikam, turpina celt sniegto medicīnas pakalpojumu kvalitāti, iegādājoties jaunas iekārtas, kā arī jaunās programmas ietvaros īstenojot dažādus pasākumus, lai atvieglotu ikdienu ģimenēm ar bērniem. Ir iegādātas jaunas bērnu pārtinamās virsmas, atjaunots bērnu nodaļas rotaļu stūrītis, izveidotas papildu slīpās nobrauktuves pie ieejas durvīm, uzstādītas papildu norādījuma zīmes un veikti citi atjauninājumi.

Papildus jaunajām māmiņām ir iespēja izmantot laboratorijas pakalpojumus ātrāk, jo ir izveidota atsevišķa rinda jaunajām ģimenēm, kā arī bērniem līdz 18 gadiem ērču izņemšana ir bez maksas. Plašāk programmas Mazulim draudzīga pilsēta aktualitātēm iespējams sekot līdzi slimnīcas mājaslapā, kā arī Ventspils portālā www.ventspils.lv. Panākumiem bagāts gads ir aizvadīts, un arī šogad Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca var lepoties ar 600. mazuļa piedzimšanu slimnīcas dzemdību nodaļā. Gadu gaitā dzimušo mazuļu skaits Ventspils reģionā pieaug, kas ļauj mums raudzīties ar pozitīvu skatu nākotnē.

Šie un vēl daudzi citi veiksmes stāsti ir tie, kas ceļ slimnīcas kvalitāti arvien augstāk un aug­stāk. Neatlaidīgi traucamies uz priekšu, attīstoties vēl vairāk, un nemetīsim mieru, kamēr visas slimības būs izārstētas.

Novēlam  daudz veselības, mīlestības un panākumiem bagātu Jauno gadu!

Plašāka informācija par slimnīcā sniegtajiem pakalpojumiem un veselības aprūpes aktualitātēm pieejama mājaslapā: www.ziemelkurzemesslimnica.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: