Valsts ieņēmumu dienestā (VID) veiktās reorganizācijas jau šogad devušas ļoti labus rezultātus, sacīja finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS).

Kā norādīja ministre, gadu VID iesāka ar reputācijas krīzi, taču patlaban redzami pirmie rādītāji, kas liecinot par situācijas uzlabošanos. Kā piemēru Reizniece-Ozola norādīja faktu, ka nodokļu ieņēmumi šogad būs par 0,8% lielāki nekā plānots, neskatoties, ka samazinājās prognozētie ekonomikas attīstības tempi.

"Pie šādas ekonomikas attīstības korekcijas būtu jāplāno aptuveni 50 miljonu eiro ieņēmumu samazinājums, bet VID demonstrē labus rezultātus. Redzam, ka jau šogad pieņemtie lēmumi par reversā pievienotās vērtības nodokļa (PVN) ieviešanu graudkopības un elektronikas nozarē ir nesušas labu rezultātu un būtiski kritušās arī PVN atmaksas. Tas tik salīdzinoši īsā laikā ir ļoti labs rezultāts," sacīja Reizniece-Ozola.

Ministre arī pauda, ka augļus nesot veiktās rotācijas dienestā. Kā skaidroja politiķe, rotācijas bijis labs instruments, lai izkustinātu gadiem iesīkstējušu sistēmu, kas, iespējams, uzturēja negodprātīgu darbību.

Lasi vēl

Komentāri (5)

  • 0
    Zobu Feja 22.12.2016, 15:11:56

    Valsts jau sen kā bankrotējusi, jo bez regulāras nodokļu un maksājumu celšanas vairs nespēj savilkt galus kopā.

    Šeit dzīvojošos sagaida tukša, izzagta un izslaucīta no cilvēkiem valsts.

  • 0
    Novadnieks 22.12.2016, 17:29:48

    Šitai tautas ienaidnieku kategorijai pārsvarā ir divi standarta teicieni:"Mēs noraidam jebkuras pret mums vērstās apsūdzības"un"Mūsu padarītais darbs ir devis labus rezultātus".

  • 0
    Māris 25.12.2016, 13:41:57

    Manuprāt, ir tāds rād'tājs, kā viena iekasētā nodokļu EUR kpējās izmaksas.Es gan netaceros, kas un kur to indeksu publicē. Droši vien tas varētu būt objektīvs rādītājs.

  • 0
    ozols 25.12.2016, 17:52:11

    Mums vajaga specigus un gudrus ne lrmbmulks ja kas.

  • 0
    ozols 25.12.2016, 17:54:35

    Ne Lemberg ieliktos ja kas :) sudi !

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: