Saeima ar opozīcijas balsīm konceptuāli atbalstīja likumprojektus, kas paredz no nākamā gada palielināt mikrouzņēmuma nodokļa (MUN) likmi līdz 15% un atteikties no ieceres par minimālo sociālo iemaksu ieviešanu. Savā viedoklī par pieņemtiem lēmumiem dalās Ventspils uzņēmēja AGNESE PASTARE.

Kad tikko sāku cīņu par MUN likteni, nereti jutu līdzcilvēku skepsi un bezcerību. Daudzi atmeta ar roku, nopūšoties, ka satrunējušajā sistēmā cilvēks bez politiskajiem blatiem neko mainīt nevar. Sākumā daži un tad arvien vairāk cilvēki sāka ticēt, ka nacionālajā izdzīvošanas spēlē „Ciparu bokss” ir iespējas arī vinnēt ar godīgu stratēģiju, apvienojot spēkus un pierādot taisnību ar konstruktīviem argumentiem.

Vēlos pateikties visiem politiķiem, kas šodien ieklausījās cilvēku balsīs un pieņēma lēmumu saglabāt mazās uzņēmējdarbības vidi Latvijā. Savulaik šie cilvēki deva savu uzticības mandātu jums, politiķi, izdarot savu izvēli pie vēlēšanu urnām. Šodien, liela daļa no jums to attaisnoja, ļaujot turpināt darbu tepat, mūsu valstī, nevis pakot koferus un doties uz svešām zemēm reģistrēt OÜ, UAB vai Ltd. Turklāt uzņēmēju aktivitāte un iesaiste šī jautājuma risināšanā ir pierādījusi, cik nozīmīga ir paļāvība sistēmai un spēja plānot savu biznesu ilgtermiņā – tas ir stipras valsts un ekonomikas pamatā.

Cilvēks, kas vienā no vairāk nekā 50 tūkstošiem MUN ir atradis sevī spēju uzturēt sevi un savu ģimeni, iespējams, pateicoties šodienas lēmumiem nelikvidēs savu rūpalu, un neies prasīt pabalstus no valsts, bet arī turpmāk strādās un dos savu artavu kopējā budžetā. Nepilnus 100 EUR lielais ikmēneša maksājums tikai par iespēju strādāt ir augsta cena, toties spēja pašam lemt par savu likteni un maksāt nodokļus atbilstoši nopelnītajam, ir krietni godīgāks darījums.

Lasi vēl

Komentāri (13)

  • -1
    Zobu Feja 15.12.2016, 21:32:16

    Kurmītis
    Šodien, 12:47
    Tas tak sen zināms – KATRAM latvietim jauni nodokļi, nodevas un klaušas ir svētki ! Bet, kad tev pēc tam vēl kāds Siles Ruksis iečurā acīs un pasaka, ka tas viss esot „veiksmes stāsts” – tad nirvānas augstākā pakāpe! ... : )))

  • -1
    Zobu Feja 15.12.2016, 21:37:54

    Līvs Parādīt diskusiju
    Šodien, 20:06
    Nu nodoklis no apgrozijuma tas ir finansu ģēniju un nobela prēmijas cienīgs ieviesums :-):-):-)

    Tā viš i
    Šodien, 20:14
    Mūsu ciematā iedzīvotāju skaits, salīdzinot ar 1991. g., ir samazinājies par 70%

    Anonīms
    Šodien, 20:05
    Visi emigrē kā traki, paskatieties, cik vairs maz cilvēku palicis apkārt!

    cipiņš
    Šodien, 13:52
    Ar tādu sūda valdību Latvijai nākotnes nav !!!!!!!!

  • -1
    Zobu Feja 15.12.2016, 21:38:54

    Budžeta glābšanai jauna nodeva paklusām uzkrauta arī mazajiem kravas auto

    Kamēr sabiedrības uzmanība bija piesaistīta dramatiskajām pārmaiņām nodokļu regulējumā mikrouzņēmumiem, tikmēr paklusām kopā ar nākamā gada budžetu ieviestas arī citas būtiskas nodokļu izmaiņas, kas skars 20 tūkstošus kravas auto lietotāju. No nākamā gada autoceļa lietošanas nodeva būs arī tām kravas automašīnām, kuru pilna masa ir virs trim tonnām, bet kuras līdz šim pa Latvijas ceļiem drīkstēja braukāt bez šīs nodevas maksāšanas.

    https://t.co/CJbsub76wh

  • -1
    Zobu Feja 15.12.2016, 21:40:21

    Ģimene aizbrauc no Latvijas: Mazam uzņēmējam šeit būt ir neiespējami

    «Esam nonākuši punktā, kad skaidrs ir viens – godīgi darboties un turpināt savu uzņēmējdarbību mēs nespējam...» Ar šādu ierakstu sociālajos tīklos savus sekotājus sarūgtinājuši nelielas ģimenes kafejnīcas saimnieki, vēsta TV3 ziņas.

    Šorīt aiz letes saimnieko pats īpašnieks Aigars. Tas gan nav nekas neierasts. Abi ar sievu Daci kafejnīcas ikdienas darbā ir ielikuši visu sirdi. Vai tā būtu puķu stādīšana arī ne savās dobēs, trotuāru tīrīšana un trušu mājas ierīkošana – vienkārši tāpat, lai garāmejošiem bērniem būtu prieks. Bet nu ģimene to visu pamet un dodas prom.

    Kāpēc tāds lēmums? Kafejnīcas saimnieks sarunai piekrīt nelabprāt, jo žēloties negrib. Arī aiziet viņš nevis ar rūgtumu vai dusmām, bet priecīgs par iegūto dzīves skolu. Žēl esot tikai tas, ka tā nākusi tik grūti.

    «Mazam uzņēmumam Latvijā būt ir neiespējami. Nevis grūti, bet neiespējami. Ir jāshēmo, lai varētu izdzīvot,» stāsta kafejnīcas īpašnieks Aigars.

    https://t.co/TQZrZKTjuQ

  • -2
    Agnese Pastare 16.12.2016, 07:48:28

    Tas kas ir panākts tieši PALĪDZ ŠAI ĢIMENEI par ko Ozolu Zīļuks komentē, PALIKT Latvijā!
    Izdevās panākt, ka
    1) MUN režīms PALIEK, nevis tiek iznīcināts
    2) tiek ATCELTAS minimālās sociālās iemaksās parastā režīmā strādājošiem uzņēmumiem, jeb soda nauda par darbinieku nodarbināšanu, tikai par to, ka cilvēks strādā, neskatoties uz to - ir vai nav ieņēmumi.
    3) MUNiem minimālo sociālo iemaksu NEBŪS, tā vietā būs +6%, jeb 15%, un uz soc.iemaksām turpmāk aizies vairāk, nekā šībrīdējie 65% no 9%. Tas ir kompromiss (!) uz ko bija jāiet, lai šādi panākumi vispār būtu iespējami. Mazam MUNam tas ir krietni godīgāks aprēķins, jo NAV jāmaksā par tukšajiem mēnešiem.

    Ja šis viss nav panākumi, tad kas tad ir?! Visi nodokļi 0.00? :)

  • -3
    Narushevich Yelena 16.12.2016, 10:40:38

    Protams, ka tas ir liels panākums! Un par šo paldies arī Agnesei Pastarei, kura ziedoja savu laiku, enerģiju un pat veselību, dzīvojot pedējos vismaz divus menēšos ceļā starp Rīgu un Ventspils, kā arī dažādās komisijās un darba grupās un cinoties par visiem maziem uzņēmējiem! Ja mums būtu vairāk tādu nevienaldzīgu cilvēku, mēs būtu sen jau apsteiguši igauņus, nevis otrādi, kā tagad ir.

  • -1
    Nif nifs 16.12.2016, 11:15:06

    Bet šorīt lasīju, ka samazināts nepaliekamais minimums ar 2017.gadu, vai tā ir? Desmitnieku pie minimālās ar skaļu pompu "piemeta", neapliekamo klusējot norāva, darbinieks sanāks zaudētājs galu galā...ja vien taisnība.

  • -1
    Agnese Pastare 16.12.2016, 13:00:05

    Nav gluži tā, ka neapliekamais pavisam samazinās - turpmāko 4 gadu laikā -jā, ikmēneša samazinās līdz 0, BET ar gada deklarāciju var atgūt atpakaļ. Minimālajai algai neapliekamais būs 200 EUR. Līdz ar to atbalsts.
    Sliktā ziņa ir tā (un par šo es arī tolaik, pirms gada, kad šo pieņēma, cīnījos, diemžēl neveiksmīgi), ka sanāk vairāk kā gadu avansēt valsti. Un, iespējams, ne visi iesniegs deklarācijas un tādejādi zaudēs savu neapliekamo, jo tas vnk pazudīs.

  • -2
    Latvija pāri visām! 16.12.2016, 19:19:58

    Nav ko priecāties, turpmāko 4.gadu laikā tāpat šie atkal var jebko izmainīt.
    Ir blēžu solījumi un ir politiķu solījumi...

  • 0
    Frīdis 17.12.2016, 22:30:33

    Pie šīs visas nodokļu sistēmas , būt godīgam uzņēmējam , ir praktiski neiespējami.

  • 0
    Riebīgais 18.12.2016, 22:32:28

    Ja godīgi,vēmiens nāk no šīm stulbībām,ja kas būtu jāmaina,tad jāsāk būtu ar tiem zagļiem un liekēžiem,kas sēd tur augšā un ņirdz mums sejā,kamēr paši rauš sev kabatās simtiem tūkstošus eiro un par to vēl saņem algu,ko paši uzskata par godīgi nopelnītu.ja būtu vara manās rokās,50% no viņiem sēdētu cietumā, pārējiem atņemt visus īpašumus, uzsēdināt uz valsts noteikto minimālo algu. Un tad lai pamēģina pašikot. Kauns.nožēlojami,neko vairāk par spļāvienu sejā tie nav pelnījuši.

  • 0
    Frīdis 20.12.2016, 09:25:30

    Nožēlojama pazemošanās !!! Apmēram - paldies ka drīkstu te dzīvot , paldies ka drīkstu te vēl strādāt . Absurds ! Šie politiķi patiesībā ir pelnījuši visasāko nosodījumu. Šī valdība pelnījusi atlaišanu !

  • 0
    Latvija pāri visām! 20.12.2016, 12:27:06

    Interesants fakts - Valsts kases darbiniekiem piešķirs prēmijas 300 000 eiro apmērā par veiksmīgu valsts parāda apkalpošanu. Super. Vieni taisa milzu parādus, citi par to saņem prēmijas.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: