BK Ventspils pēc divu nedēļu pauzes atsākusi cīņas Latvijas Basketbola Līgā, savā laukumā pieveicot pašreizējos čempionus Valmiera/Ordo 81:75. Jau trešdien nākamais mačs, kad FIBA Čempionu līgas otrā riņķa ievadā būs jāaizvada izbraukuma spēle pret EWE Baskets, bet LBL čempionātā nākamā spēle pēc nedēļas, kad Ventspilī viesosies LU.

Šodienas spēli BK Ventspils aizvadīja ar krietni ierobežotu spēlētāju loku. Pēc ilgiem laikiem pieteikumā bija ierakstīts Māris Gulbis, taču neesot 100% pārliecībai par viņa gatavību, laukumā viņš vēl netika laists. Bet, ja Māris ir ticis līdz pieteikumam, tad tuvākajā laikā viņš tiks arī pie spēlēšanas. Līdzīgi ir arī ar Kristapu Janičenoku. Arī par viņa veselību nav 100% pārliecības un iztiekot bez liekiem riskiem, nolemts arī viņu pietaupīt. Tāpat bija jāiztiek bez Mbodža un bez Andreja Gražuļa. Tāpat sastāvā nebija arī Rihards Kuksiks, kuram 1. decembrī beidzās īstermiņa līgums un kluba vadība nolēma ar viņu neturpināt sadarbību. Līdz ar to pieteikumā bija ierakstīti desmit vīri, taču nācās iztikt vien ar deviņvīru spēku…. Diemžēl šis deviņvīru spēks nebija ilgs, jo jau mača ievadā nepatīkamā savainojumā iedzīvojās Rihards Lomažs, kuram spēle beidzās jau ceturtās minūtes izskaņā… Rihards šajā laikā bija paspējis gūt divus punktus, izdarīt vienu rezultatīvu piespēli, pārķert vienu piespēli un pieļaut vienu kļūdu.

Spēles sākums bija pārliecinošs un tā vien šķita, ka uzvara pati ieskries ventspilnieku rokās. Pēc pirmās ceturtdaļas drošs +10 pārsvars, taču otrajā viss aizgāja pretējā virzienā. Nedaudz vairāk kā divu minūšu laikā viesiem izdodas 9:1 izrāviens, bet ceturtdaļas vidū ventspilnieku pārsvars bija palicis minimāls – +1 (29:28). Ejot lielajā pārtraukumā mazliet pārsvars nedaudz lielāks (36:32) kas nebūt negarantēja vieglu dzīvi otrajā puslaikā.

Otrā puslaika pirmajās sešās minūtēs izdevās atjaunot to pārsvaru, kāds tas bija pirmajā ceturtdaļā. Kad Šķēle iemet trejaci, mājinieku pārsvars vēlreiz sasniedz +12 (50:38). Turot viesus drošā attālumā no punktu gūšanas, jau nākamajā uzbrukumā Zeļonis tiek pie diviem soda metieniem un ir sasniegti arī tobrīd lielākie plusi – +14 (52:38). Neizdodas saglabāt arī šo pārsvaru un pēdējā ceturtdaļa tiek sagaidīta ar mazliet pieticīgāku pārsvaru (55:46). Pēc trim aizvadītām ceturtdaļām rodas sajūta, ka BK Ventspils patērē tik daudz enerģijas, cik nepieciešams uzvarai.

Praktiski visu pēdējo ceturtdaļu laukuma saimnieki savus pretiniekus turēja 10-12 punktu attālumā, taču divas minūtes pirms pamatlaika beigām viesiem izdodas izjaukt šo lietu kārtību un gūt septiņus punktus pēc kārtas tādejādi radot intrigu. Tobrīd BK Ventspils pārsvars ir palicis vairs tikai +6 (70:64). Kad priekšpēdējā minūtē sava stila trejaci iemet Kaufmanis, pārsvars sarucis vēl par vienu punktu (72:67), taču arī Šķēle pierāda, ka viņam tīk uzbrukt un būt precīzam no trīspunktu līnijas un 1:15 minūtes pirms mča beigām +8 (75:67).

Šī bija BK Ventspils 450. uzvara spēlējot Latvijas Basketbola Līgā un tas viss iespēts 695 spēlēs. Vairāk nevienai komandai LBL vēsturē nav izcīnītas 500 uzvaras un ir vēl tikai divas, kuras pārsniegušas 400 uzvarēto spēļu robežas – Liepāja/Triobet (446) un Barons kvartāls (403).

LBL čempionāts
Ventspils - Valmiera/Ordo 81:75 (22:12, 14:20, 19:14, 26:29)
Ventspils: Šķēle 21, Zeļonis 17, Kempbels 16, Zaķis 11 (11 ab), Dīns 7, Ate 7, Lomažs 2
Valmiera/Ordo: Kaufmanis 30, Pits 15, Jonāts 8, Blaus 8, Bērziņš 6, Vairogs 3, Mālmanis 3, Gabrāns 2

Apskati foto

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • -1
    karlito 04.12.2016, 15:25:03

    Bēdīgi ar tām traumām..droši vien nāksies pastiprināt sastāvu!

  • 0
    AN 04.12.2016, 21:43:42

    Kur palika visi vīri no kluba medpersonāla (Egils Uldis, Aršauskis, Ozoliņš, Aigars)?

    Ģirt Stari, nāc uz A sektoru, pietiek sēdēt citās malās!

    Vakar arī dullais fotogrāfs pagadījās (laikam no Valmieras?), kurš 1.puslaikā žilbināja ar savu zibspuldzi skatītājus.

  • 0
    es 08.01.2017, 18:41:56

    Pirmajā ceturtdaļā palika nerealizēti 4 uzbrukumi (2x nedaudz avantūriski ātri (vienā no tiem Lomažs guva traumu), x2 Šķēle aizspēlējās).

    Ja šie uzbrukumi būtu realizēti, tad 2.puslaikā būtu bijis daudz vieglāk. Kopš 2.ceturtdaļas bija tāds haotisks basketbols, Valmierai parocīgs.

    Nu bet spēles 2.puslaikā Šķēle reabilitējās, rādīja labu sniegumu, guva svarīgus punktus.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: