Līdz ar Zinību dienu, 1. septembri, tika sveikti bērnu vizuālās mākslas konkursa “Rotaļas jūrā, ostā un zemūdens pasaulē” uzvarētāji. Konkursā izvērtēšanai pavisam tika iesniegts 31 zīmējums, no kuriem žūrija par labākajiem atzina trīs – Elīnas Kičiginas, Milanas Odincovas un Ksenijas Radčenko darbus.

Pavasarī Ventspils pilsētas domes Arhitektūras un pilsētbūvniecības nodaļa un Ventspils brīvostas pārvalde izsludināja bērnu vizuālās mākslas konkursu “Rotaļas jūrā, ostā un zemūdens pasaulē”, lai noskaidrotu, kādu rotaļu laukumu ostmalā grib redzēt paši bērni. Konkursā tika aicināti piedalīties Ventspils skolēni vecumā no 7 līdz 12 gadiem. Pavisam kopā tika iesniegts 31 zīmējums. Iesniegtajos darbos dominēja zemūdens pasaule, piemēram, astoņkājis tika attēlots veselos 14 zīmējumos. Komisija atzinīgi vērtēja zemūdens pasauli kā piemērotu tēmu rotaļu laukumam, kas saskan ar Ostas ielas teritorijā plānotajiem vides elementiem no ostas vēstures.

Par labāko vērtēšanas komisija, kurā bija gan Ostas ielas teritorijas projektētāji un arhitekti, gan Ventspils pilsētas domes Pilsētas attīstības komisijas locekļi, atzina 10-gadīgās Ventspils Mākslas skolas audzēknes Elīnas Kičiginas (attēlā pa labi) darbu. Elīnas skolotāja ir Eva Kaufmane-Lauss. Šo zīmējumu apstiprināja arī kā tematisko skici topošajam rotaļu laukumam. 2. vietu konkursā pēc komisijas vērtējuma ieguva 8-gadīgā Milana Odincova (attēlā vidū), bet trešo – 10-gadīgā Ksenija Radčenko (attēlā pa kreisi). Milana un Ksenija mācās Ventspils 2. vidusskolā, un viņu skolotāja, kas palīdzēja sagatavot darbus konkursam, ir Lilija Sapronova. Bērnu idejas tiks izmantotas, projektējot jauno rotaļu laukumu.

Kā jau ziņots, 2018. gadā plānots sākt Ostas ielas rekonstrukciju no Ostas kapteiņa dienesta līdz Ziemas ostai. Līdz ar ielas izbūvi Ventspilī taps unikāla vieta ostas skatu un vēstures baudīšanai. Teritorijā plānots izvietot pagājušā gadsimta jūras bojas, kuģa dzenskrūvi, bāku, ostas celtni un kuģi, kā arī paredzēt vietu bērnu rotaļu laukumam.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: