Ventspils brīvostas pārvalde parakstījusi līgumu ar būvfirmu par dzelzceļa pievedceļu būvniecības darbu uzsākšanu Fabrikas ielā 6c. Lai uzlabotu kravu pārkraušanas iespējas un kapacitāti Ventspils ostas jaunākajā universālajā terminālī, tiks atjaunoti četri sliežu ceļu posmi.

Ostas infrastruktūras būvniecība un uzturēšana ir viens no galvenajiem Ventspils brīvostas pārvaldes uzdevumiem, lai privātajiem termināļiem, kas nomā piestātnes un laukumus ostā, radītu labākos biznesa apstākļus attīstībai. Lai palielinātu universālā termināļa pārkraušanas jaudu pie 12.piestātnes, tiks atjaunoti sliežu ceļi Nr.300., Nr.301., Nr.304. un Nr.305. Atjaunojamais sliežu ceļa kopējais garums būs apmēram 700 metri. Remonta darbus veiks uzņēmums SIA Pusila, kas uzvarēja atklātā konkursā, piedāvājot zemāko līguma cenu – 113’143.53 eiro bez PVN. Remonta darbus plānots pabeigt šī gada augustā.

Ieguldot infrastruktūrā, Ventspils brīvostas pārvalde īsteno savu galveno – teritorijas attīstītāja – funkciju, nodrošinot labākos apstākļus ostas termināļu un rūpniecisko uzņēmumu attīstībai. Vienlaikus Ventspils brīvostas pārvalde radusi iespēju piedāvāt savus pakalpojumus par zemākajām ostu maksām Baltijas jūras austrumkrasta ostās, kas ir būtiska konkurētspējas priekšrocība ostā strādājošajiem privātajiem termināļiem.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    Artis Černovskis 20.06.2017, 15:08:20

    Priekš kam? Paskataties cik ''pilna'' ir stacija pretī Lukoilam!

  • 0
    šašliks 20.06.2017, 16:36:27

    Lempim maciņš aptrūkās, vajag vēl nedaudz samazgāt. Par €6000 mēnesī pensiju taču cilvēkam grūti izdzīvot.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: