Šonedēļ Vācijā, Minhenē, norit viens no lielākajiem transporta un loģistikas nozares pasākumiem Eiropā – starptautiskā izstāde “Transport Logistic 2017”. Tajā piedalās arī Ventspils brīvostas pārvalde, kuras galvenais mērķis šī gada pasākumā ir tikšanās ar kuģošanas līniju pārstāvjiem, lai informētu par iespējām atvērt līniju uz Ventspili.

Izstāde “Transport Logistic” Minhenē notiek katru otro gadu un tā vienmēr pulcē lielu skaitu interesentu. Arī šogad izstādē pārstāvēti visi lielākie transporta un loģistikas nozares dalībnieki Eiropā. Izstādē izvietots arī Latvijas nacionālais stends, kas apvieno gan lielākās Latvijas ostas, gan “Latvijas Dzelzceļu” un loģistikas uzņēmumus.

Līdztekus informēšanai par iespējām izmantot Ventspils ostas termināļus kravu pārkraušanai, Ventspils brīvostas pārvaldes mērķis šī gada izstādē ir veicināt regulāru kuģošanas līniju atvēršanu uz Ventspili. Ventspils brīvostas pārvaldnieka vietnieks Igors Udodovs informē, ka veiksmīgi norisinājusies tikšanās ar prāmju operatora “Stena Line” vadību par līdzšinējo sadarbību un nākotnes perspektīvām. Kā jau ziņots, kompānija “Stena Line” nodrošina 12 reisus nedēļā no Ventspils uz Nīneshamnes ostu Zviedrijā, veidojot lielāko Ro-Ro kravu apjomu starp Latvijas ostām. I.Udodovs arī pauda gandarījumu par tikšanos ar vairākām citām kuģošanas līnijām, kas izrādījušas interesi par Ventspils iespējām. “Ir izveidoti labi kontakti, turpināsim tos uzturēt, lai sasniegtu mērķus jaunu kuģošanas līniju piesaistē,” teica I.Udodovs.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: