Lai uzlabotu kravu pārkraušanas iespējas Ventspils ostas universālajā terminālī, Brīvostas pārvalde izsludinājusi iepirkumus par sliežu ceļu remontu Fabrikas ielā 6c un kraujlaukuma izbūvi Kustes dambī 2.

Ostas infrastruktūras būvniecība un uzturēšana ir viens no galvenajiem Ventspils brīvostas pārvaldes uzdevumiem, lai privātajiem termināļiem, kas nomā piestātnes un laukumus ostā, radītu labākos apstākļus biznesa attīstībai.

Viens no darbiem, ko plānots sākt šogad, ir pārkraušanas jaudas palielināšana universālajam terminālim pie 12.piestātnes. Lai to paveiktu, Ventspils brīvostas pārvalde plāno ostas teritorijā, ko iespējams savienot ar 12.piestātni, izbūvēt jaunu 1,1 ha lielu kraujlaukumu, kā arī remontēt sliežu ceļus, kas nepieciešami dzelzceļa vagonu sastāviem kravu apstrādes vajadzībām.

Piedāvājumus sliežu ceļa posmu remontam var iesniegt līdz 2017.gada 28.aprīlim, bet piedāvājumu iesniegšanas termiņš kraujlaukuma izbūvei ir 2017.gada 6.jūnijs.

Ieguldot infrastruktūrā, Ventspils brīvostas pārvalde īsteno savu galveno – teritorijas attīstītāja – funkciju, nodrošinot labākos apstākļus ostas termināļu un rūpniecisko uzņēmumu attīstībai. Vienlaikus Ventspils brīvostas pārvalde radusi iespēju piedāvāt savus pakalpojumus par zemākajām ostu maksām Baltijas jūras austrumkrasta ostās, kas ir būtiska konkurētspējas priekšrocība ostā strādājošajiem privātajiem termināļiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: