Lai meklētu sadarbības partnerus vienā no straujāk augošajām pasaules ekonomikām – Indijā - Latvijas loģistikas un transporta nozares attīstībai, Indijas administratīvajā centrā Ņūdeli viesojās vadošo Latvijas transporta un loģistikas nozares uzņēmumu delegācija, tostarp Ventspils brīvostas pārvalde.

Indija ir viens no reģioniem ar visstraujāko ekonomikas izaugsmi pasaulē. Lielais iedzīvotāju skaits un ražošanas apjomu pieaugums to līdzīgi Ķīnai padara par vienu no sadarbībai interesantākajiem reģioniem. Latvijas ģeogrāfiskā atrašanās vieta starp Krievijas un Eiropas Savienības tirgiem, kā arī loģistikas pieredze un pieejamās vietas attīstībai to padara interesantu arī Indijas uzņēmējiem, kuru mērķis ir Eiropa vai NVS valstis. Latvijas piedāvājums ir ne vien dziļūdens ostas un dzelzceļa sakari preču tranzītam no un uz Indiju, bet arī iespēja tieši Latvijā Indijas uzņēmējiem izveidot savu preču loģistikas centrus. Lai gan pagaidām pāragri runāt par konkrētiem projektiem, interese par šādu iespēju Ventspilī tieši no Indijas uzņēmējiem izskanējusi jau vairākkārt, tostarp pagājušajā nedēļā aizvadītājās tikšanās reizēs ar uzņēmējiem Ņūdeli.

Vizītes laikā Ventspils brīvostas pārvaldes pārstāvji tikās ar Indijas uzņēmējiem Latvijas vēstniecības organizētā neformālā pieņemšanā un piedalījās transporta, loģistikas un sakaru izstādē. Latvijas delegācijas sastāvā bija pārstāvji no Satiksmes ministrijas, lielajām ostām, VAS “Latvijas Dzelzceļš”, kā arī loģistikas kompānijām.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • -3
    Novadnieks 07.02.2017, 12:38:15

    Andromedas galaktikā uz vienas no apdzīvotām planētām vēl straujāk aug ekonomika.Vai tik ar to reģionu arī brīvostai nevajadzētu sadarbību?Tikai ,cik esmu dzirdējis,ka tur tāds jēdziens kā brīvosta nav un turienes taisnīgā nodokļu politika nosaka,ka visi ir vienādi viena likuma priekšā.Kaut kā jocīgi,ja ne trakāk,ka,es kā parasts strādnieks valstij maksāšu nodokļus pēc pilnas programmas,bet kaut kādas ostas ar saviem naudas maisiem saņems atlaides.

  • 0
    Ventspils brīvostas pārvalde 07.02.2017, 15:35:13

    Novadniek, Jums diemžēl Jums ir nepilnīga informācija par nodokļu piemērošanu brīvostās. Darbaspēka nodokļi visur Latvijā, tai skaitā brīvostās, tiek piemēroti vienādi un šajā jomā nav nekādu ar brīvostas statusu saistītu atlaižu.
    Brīvostas nodokļu atvieglojumi attiecas uz uzņēmuma ienākuma un nekustamā īpašuma nodokļiem un var tikt piemēroti tikai kā investīciju kompensācija un tikai gadījumā, ja uzņēmums ir īstenojis investīciju projektu. Tādā veidā šie atvieglojumi ir kā instruments ārvalstu un pašmāju investoru piesaistei. Un ir taču daudz labāk, ja ar šī instrumenta palīdzību uzņēmums tiek piesaistīts Ventspilij, nevis aiziet uz kādu citu pilsētu citā valstī.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: