Vakar mūsu pilsētā kļuva par vienu augstās tehnoloģijas uzņēmumu vairāk. Pārventā Ventspils Augsto tehnoloģiju parkā tika atklāta elastīgo iepakošanas materiālu ražotne Immer Digital, kas sola pilsētai 100 darba vietas.

Uzstājoties atklāšanas ceremonijā, Ventspils pašvaldības vadītājs Aivars Lembergs salīdzināja sevi ar pašreizējo ASV prezidentu Donaldu Trampu: 2000. gadā Lembergs tāpat paziņoja, ka preces ir jāražo Ventspilī, nevis jāved no Ķīnas. Ražošanas atklāšanā piedalījās Finanšu ministrijas parlamentārais sekretārs Edgars Putra, solot jaunajai ražotnei atbalstu, piesaistot ES grantus turpmākai attīstībai.

Elastīgo iepakošanas materiālu ražotne darbojas jau ar pilnu jaudu pirmās kārtas divās maiņās. Ražotnē ir nodarbināti aptuveni 30 cilvēku. Parakstīta vienošanās ar Ventspils brīvostas pārvaldi par uzņēmuma otrās un trešās kārtas būvniecību. Kopš Immer Group prezidentes Irinas Mirošņikas pirmās vizītes Ventspilī pagājuši tieši divi gadi. Pirms tam viņa un viņas kolēģi bija apmeklējuši Poliju, Ungāriju, Austrumvāciju, Lietuvu un Igauniju. 2015. gada 2. februārī kompānijas uzņēmēja un īpašniece pirmo reizi atbrauca uz Ventspili un saprata: rūpnīca ir jābūvē šeit.

Iesaiņojamo materiālu, kuru sāks ražot Ventspilī, izmantos Latvijas maizes, konfekšu, tējas un citu preču ražotāji. Tas ir unikāls uzņēmums ne tikai Latvijai, bet arī visam Ziemeļeiropas reģionam. Ražošanas atvēršanā Ventspilī investēti vairāk nekā 5 miljoni eiro. Jaunajā uzņēmumā ražos mūsdienīgu iesaiņojamo materiālu dažādiem produktiem un nepārtikas precēm, toskait arī svaigām, saldētām, beramajām, cietajām, šķidrajām precēm, sadzīves ķīmijai u.c. Elastīgais iesaiņojums, kuru tagad ražos Ventspilī, ir ekonomisks, pagarina uzglabāšanas laiku, ir ērts transportēšanas laikā un piesaista uzmanību precei tirdzniecības plauktos. Iesaiņojumā materiāla ražošanai tiek izmantotas unikālas progresīvās tehnoloģijas. «Pateicoties inovatīviem patentētiem risinājumiem, mūsu uzņēmums palielinās Latvijas konkurētspēju un eksporta potenciālu, nodrošinās jaunas darba vietas,» pirms ražošanas atklāšanas solīja Irina Mirošņika, īpašu gandarījumu paužot par to, ka ražotne Ventspilī sāk darboties ar pilnu jaudu. Uzņēmums jau atradis klientus dažādu preču ražotāju vidū, kas izmantos Immer Digital iesaiņojumu. Tie ir Orkla Confectionery&Snacks Latvija, Latvijas maiznieks, Pure Chocolate, Apsara un citi. Sadarboties ar elastīgā iepakošanas materiāla ražotājiem ieinteresēti arī uzņēmumi Lietuvā, Igaunijā, Skandināvijā, Krievijā, Ukrainā, Lielbritānijā, pastāstīja Immer Digital izpilddirektors Oļegs Savickis. «Mūsu mērķis eksportam ir gan Ziemeļeiropas, gan pasaules tirgu virzienā,» viņš uzsvēra.

SIA Immer Digital ir pēc skaita jau otrā uzņēmumu grupas Immer Group ražotne. Pirmā polimēro iesaiņojamo materiālu ražošana jau vairāk nekā 20 gadus darbojas Ukrainā. SIA Immer Digital dibināta 2015. gada beigās. Uzņēmums ir Latvijas iepakojuma asociācijas un Eiropas elastīgā iepakojuma asociācijas, kā arī Safe Food intiative biedrs.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • -2
    ozols 02.02.2017, 14:56:59

    Izskatās kā operācijas zālē,tik sterili ! :) Varētu video ,kā tā procedūra notiek,līdz tiem faņķikiem! :) Bet pirmais darbs toč padarīts-ietīti visi fņķikos arī Trampa līdzenieks :)

  • -2
    Andrejs 04.02.2017, 16:50:38

    Skaidrs, ka vajag sterili. Ko tad netīros iepakojumos pēc tam konfektes un citu pārtiku saiņos?

  • 0
    Nif nifs 07.02.2017, 16:31:25

    Būs tur kas netīrs, tūlīt no visiem "ruporiem" ziņos, ka atklāts jauns gripas paveids - konfekšu gripa (putnu bija, cūku mēris arī, Ebolas vīruss, u.t.t) vai kkas tamlīdzīgs un tad to noteikti atklās tieši šai ražotnē :))

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: