Ventspils brīvostas pārvaldē tika parakstīts sadarbības memorands starp Ventspils brīvostas pārvaldi un “Bremino grupu”, kas ir vairāku nozīmīgu privāto loģistikas centru īpašnieks Baltkrievijā.

Sarunas par iespējamo sadarbību ar SIA “Bremino grupa” Ventspils brīvostas pārvalde aizsāka jau pagājušajā gadā vizītes laikā Baltkrievijā. Šodien “Bremino” īpašnieki viesojas Ventspilī, lai klātienē iepazītos ar Ventspils brīvostu un tās termināļiem, kā arī parakstītu sadarbības memorandu.

Ventspilī “Bremino grupas” pārstāvji tikās ar Ventspils brīvostas un pašvaldības vadību, universālo termināļu “Eurohome Latvija” un “Noord Natie Ventspils Terminals” pārstāvjiem, kā arī transporta uzņēmumiem. Memorands paredz kopīgu aktīvu sadarbību ar mērķi jaunajam Bremino loģistikas centram nodrošināt transporta koridoru līdz Baltijas jūrai ar tālākām sadales iespējām Eiropā.

Ventspils brīvostas pārvaldnieka vietnieks, Mārketinga un attīstības nodaļas vadītājs Igors Udodovs: “Šāda transporta koridora izveide lieliski sasaucas ar jau Ventspils brīvostas pārvaldes paveikto prāmju līniju attīstībā. Bremino uzņēmējiem būs iespēja ne tikai ar Stena Lines prāmjiem efektīvi apkalpot Skandināvijas tirgu, bet, līdz ar SOL līnijas atvēršanos, arī transports Beļģijas un Lielbritānijas virzienā. Savukārt no Beļģijas ar trans-okeāna līnijām konteinerizētajām kravām paveras Ķīnas virziens. Līdz ar memoranda parakstīšanu sadarbība turpināsies jaunā kvalitātē un cerams, ka kopīgi ar visiem transporta ķēdē iesaistītajiem privātajiem uzņēmējiem izdosies izveidot nevainojami funkcionējošu loģistikas ķēdi.”

SIA “Bremino grupa” ir Baltkrievijas uzņēmums, kas izveidots 2013.gadā, lai realizētu Baltkrievijas loģistikas potenciālu. Tā galvenais uzdevums ir investīciju projektu īstenošana un loģistikas centru un infrastruktūras būvniecība Baltkrievijā. Uzņēmumam pieder 3 loģistikas centri. Tuvākais Latvijai ir loģistikas centrs Oršā, kas ir ap 760 kilometru attālumā no Ventspils.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    norge 26.01.2017, 13:26:37

    re ja kadam interese kas ta par grupu , godigi sakot interesants kantoris http://bremino.by/o-kompanii/

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: