Šonedēļ Rīgā notiek Ķīnas un 16 Centrālās un Austrumeiropas valstu pirmā transporta ministru sanāksme un biznesa konference, kuras mērķis ir sekmēt sadarbību starp valstīm transporta un loģistikas jomā. 18.maijā plaša Ķīnas transporta un loģistikas nozares pārstāvju delegācija ieradīsies Ventspils brīvostā.

Ķīnas un 16 Centrālās un Austrumeiropas valstu sadarbības formāts 16+1 paredz veicināt Ķīnas sadarbību ar 16 Eiropas valstīm (Čehiju, Igauniju, Ungāriju, Latviju, Lietuvu, Rumāniju, Slovākiju, Slovēniju, Bulgāriju, Horvātiju, Poliju, Maķedoniju, Melnkalni, Serbiju, Albāniju, Bosniju un Hercegovinu) dažādās jomās, t.sk. loģistikā un transportā. Latvijai tika uzticēta loģistikas koordinatora loma 16+1 formātā.

16.maijā Rīgā notika ministru sanāksme, bet šodien, 17.maijā – biznesa konference, kurā piedalās arī Ventspils brīvostas pārvalde. Konferences dalībnieki diskutē par potenciālajiem investīciju projektiem starp Ķīnu un 16 Centrālās un Austrumeiropas valstīm. Latvijas pārstāvji prezentē Latvijas integrēto piedāvājumu tranzīta koridora efektīvai izmantošanai, jaunu kravu plūsmu piesaistei un arvien plašāku loģistikas pakalpojumu attīstībai.

18.maijā konferences dalībnieki apmeklēs Ventspils un Liepājas ostas. Ventspils brīvostā viesi tiksies ar Ventspils brīvostas un Ventspils pašvaldības vadību, kā arī iepazīsies ar prāmju operatora “Stena Line” un termināļa “Noord Natie Ventspils Terminals” piedāvājumu sadarbībai.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: