Ziņas

  • ''Jūras akmentiņiem'' panākumi jauno vokālistu konkursos 0

    Popstudijas “Jūras akmentiņi” dalībnieki aizvadītajās nedēļās aktīvi piedalījušies vairākos jauno vokālistu konkursos. Godalgotas vietas iegūtas gan Ādažos notikušajā konkursā “Zelta balss 2024”, gan arī Īslīcē aizritējušā starptautiskajā konkursā “Aprīļa pilieni 2024”.

  • Gūst pieredzi Vācijā 0

    Ventas Balss žurnāliste Dagnija Drungila jau vairākas nedēļas dzīvo Vācijas pilsētā Augsburgā, kur gūst pieredzi vietējā laikrakstā Augsburger Allgemeine. Dagnija uz dienvidvācijas pilsētu devās kā Starptautiska žurnālistu programmas (International Journalists’ Programmes) dalībniece.

  • Aicina pieteikties tirdzniecībai Pārventas svētkos, Piektdienas vakara pastaigā un Bērnu svētkos 0

    Maija un jūnija ietvaros tradicionāli notiks vairāki lieli brīvdabas pasākumi, kuros tiek organizēta ielu tirdzniecība. 18. maijā pilsētas labā krasta centrā norisināsies Pārventas svētki. 24. maijā Ventspils pilsētas ielās un laukumos notiks iemīļotā Piektdienas vakara pastaiga. Savukārt 2. jūnijā Bērnu pilsētiņā notiks mazo ventspilnieku iecienītie Bērnu svētki.

  • Kvalificējās pasaules čempionāta finālturnīra izslēgšanas spēlēm 0

    Pasaules čempionātā kērlingā senioriem, kas šajā nedēļā norisinās Zviedrijas pilsētā Estešundā, labs sniegums ir izdevies Latvijas dāmu izlasei, kurā kopā ar Jelgavas kērlinga kluba pārstāvēm Elēnu Kāpostiņu un Daci Zīli startē Ventspils kērlinga kluba spēlētājas Gunta Millere un Aija Rudzīte.

  • Durvis apmeklētājiem vērs jaunā muzeja ēka 2

    27. aprīlī no plkst. 11.00-18.00 apmeklētajiem atvērs jauno Piejūras brīvdabas muzeja ekspozīciju un muzeja āra teritorijā arī varēs atklāt jaunumus. Sezonu atklās arī Mazbānītis, kas kursēs Rinķa līnijā.

  • Notiks Nacionālo skaļās lasīšanas sacensību Ventspils reģiona fināls 0

    Sestdien, 27. aprīlī, plkst. 12.00 Bērnu bibliotēkā norisināsies Nacionālo skaļās lasīšanas sacensību Ventspils reģiona fināls, kurā tiksies trīspadsmit 5. klašu skolēni no Ventspils pilsētas un novada skolām, lai cīnītos par čempiona titulu un tiesībām pārstāvēt reģionu Kurzemes starpfinālā, no kura tālāk nacionālajam finālam izvirzīs trīs finālistus.

  • Informācija sabiedriskā transporta pasažieriem 0

    Tuvojoties svētku brīvdienai 1. maijā, informējam par gaidāmajām izmaiņām, kā arī vēlamies mudināt pasažierus nokļūšanai Pārventā izmantot ne tikai 22. maršruta, bet arī citu maršrutu autobusus.

  • Muzejs pretendēs uz finansējumu ostas ekspozīcijas izveidei 0

    18. aprīlī, Ventspils valstspilsētas pašvaldības dome atbalstīja Ventspils muzeja ideju iesniegt projekta “Jūra, osta, pilsēta: Ventspils 13.- 19.gs.” pieteikumu Eiropas jūrlietu, zvejniecības un akvakultūras fonda (EJZAF) Latvijas Rīcības programmā zivsaimniecības attīstībai 2023.-2027. gadam.

  • Tautas deju kolektīvi piedalīsies skatē 0

    28. aprīlī plkst. 14.00 teātra namā “Jūras vārti” notiks repertuāra pārbaudes skate, kurā piedalīsies gan Ventspils pilsētas, gan arī Ventspils novada tautas deju kolektīvi.

  • Ministrs novērtē sabiedriskā transporta infrastruktūru 0

    Pagājušajā nedēļā reģionālajā vizītē Ventspilī viesojās klimata un enerģētikas ministrs Kaspars Melnis. Iepazīstoties ar Ventspils pašvaldības infrastruktūru un uzņēmumiem, ministru uzņēma arī pašvaldības SIA Ventspils reiss.

  • Jau drīz pilsētvidē dzirkstīs strūklakas 0

    Lai iepriecinātu ventspilniekus un pilsētas viesus ar krāšņajām un dzirkstošajām pilsētas strūklakām, jau no aprīļa sākuma notiek to apsekošana un sagatavošana jaunajai sezonai, kas šogad ilgs no 1. maija līdz 30. septembrim.

  • Lielgabarīta atkritumu savākšanas akcija Pārventā 0

    Šīs nedēļas nogalē, 27. un 28. aprīlī, Ventas labajā krastā – Pārventā – notiks lielgabarīta atkritumu savākšanas akcija “Nodod tuvāk mājām!”. Pašvaldības SIA “Ventspils labiekārtošanas kombināts” aicina Pārventas iedzīvotājus izmantot iespēju un bez maksas atbrīvoties no atkritumiem, kas nav piemēroti ievietošanai sadzīves atkritumu konteinerā.