Ziņas

  • Piesaki savu talkošanas vietu un piedalies Lielajā Talkā 0

    Sestdien, 27. aprīlī, visā Latvijā un arī Ventspilī jau 17 gadu pēc kārtas notiks Lielā Talka ar vadmotīvu “tīri-zaļi-ilgi”. Ventspils pašvaldība aicina ikvienu piedalīties talkā, lai saglabātu Latviju tīru un zaļu arī nākamajām paaudzēm, un kopīgiem spēkiem sakoptu pilsētas zaļo apkārtni – parkus, pamežus un piejūras zonu.

  • Uzdarbojas puķu zagļi 0

    Pētera ielas 6 mājas iedzīvotāja piefiksējusi, ka pagalmā pie bērnu laukumiņa, dienas laikā kāds pārītis nekautrējās saplūkt ziedus, kas iestādīti zaļajā zonā. Kundze tajā brīdī atvērusi logu un aizrādīja abiem ''puķu mīļiem'', ka šādi rīkoties nav pareizi.

  • Bibliotēkā ar mazajiem lasītājiem tiksies Dace Kravale 0

    Pateicoties Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstam, piektdien, 19. aprīlī, plkst. 10.00 Ventspils Bērnu bibliotēkā projektā “Lasīšanas laboratorija” ar pirmsskolas vecuma bērniem tiksies rakstniece Dace Kravale.

  • Anitrai Niedrei – Atzinības krusts 0

    Ventspils Mūzikas vidusskolas mūzikas pedagoģei, diriģentei, vokālo ansambļu vadītājai, Ventspils Kultūras centra sieviešu kora “Venda” mākslinieciskajai vadītājai Anitrai Niedrei piešķirts Atzinības krusts, kas ir viens no valsts augstākajiem apbalvojumiem.

  • Siltumenerģijas patēriņš martā 2

    Ventspilī šā gada pirmais pavasara mēnesis bijis netipiski silts, jo vidējā āra gaisa temperatūra martā sasniegusi +3,7°C. Līdz ar to šī gada marts bijis siltākais pēdējo astoņu gadu laikā.

  • Pilsētā turpinās iekšpagalmu labiekārtošanas darbi 0

    Ventspilī turpinās daudzdzīvokļu dzīvojamo māju iekšpagalmu labiekārtošana. Ar Ventspils valstspilsētas pašvaldības domes līdzfinansējumu uzsākti daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas iekšpagalma labiekārtošanas darbi Sarkanmuižas dambī 21, informē “Ventspils Komunālā pārvalde”.

  • Dedzinātājam piespriež brīvības atņemšana uz pusotru gadu 0

    10. aprīlī Kurzemes rajona tiesa, izskatot lietu, kurā pie kriminālatbildības saukts vīrietis par svešas mantas tīšu iznīcināšanu, kas saistīta ar dedzināšanu, pasludināja saīsināto spriedumu, ar kuru atzina apsūdzēto par vainīgu viņam inkriminēto noziedzīgo nodarījumu izdarīšanā un piesprieda viņam brīvības atņemšanu uz vienu gadu un sešiem mēnešiem.

  • Jauno dabaszinātņu pētnieku centrs aicina skolēnus uz bezmaksas nodarbību 0

    Ventspils zinātnes centra VIZIUM Jauno Dabaszinātņu pētnieku centrs aicina 4. – 7. klašu skolēnus uz bezmaksas nodarbību “Planēta – vides aizsardzības izaicinājumi”, kurā radoši darbojoties, diskutējot un izmantojot STEAM tehnoloģijas, tiks veicināta izpratne par globālo sasilšanu, piesārņojumu un atkritumu šķirošanu.

  • Izcīna medaļas pankrationa čempionātā 0

    13. aprīlī “Ventspils Kikboksa Leģions” sportisti trenera Sergeja Deņisova vadībā piedalījās 11. Rīgas atklātajā čempionātā pankrationā. Visi sportisti izcīnīja medaļas.

  • Mūsu bobslejisti – stipri un drosmīgi 0

    Lai nodrošinātu mērķtiecīgu augstas klases sportistu gatavošanos un dalību starptautiskās sacensībās, tostarp olimpiskajās spēlēs, pasaules un Eiropas čempionātos, un sasniegtu augstus rezultātus, Ventspilī ieviesta augstas klases sportistu atbalsta programma, kuru vada nodibinājums Ventspils Olimpiskā vienība.

  • Pusfinālā panāk neizšķirtu 0

    Basketbola klubs "Ventspils" piektdien savā laukumā "Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) pusfināla otrajā spēlē izcīnīja uzvaru un sērijā panāca neizšķirtu. Ventspilnieki mājās ar 85:70 (21:15, 28:18, 15:18, 21:19) pārspēja Tallinas "Kalev"/"Cramo"un sērijā līdz divām uzvarām izlīdzināja rezultātu 1-1.

  • Pilsētā uzstādītas jaunas ceļa zīmes 11

    Aleksandra ielā, posmā no Raiņa ielas līdz Jūras ielai, ir uzstādītas ceļa zīmes Nr. 326 “Apstāties aizliegts”, kas aizliedz apstāties un stāvēt uzstādīto zīmju darbības rādiusā.

  • ''Prieks'' atgriežas no konkursa ar labiem rezultātiem 0

    5. aprīlī Ventspils deju studija “Prieks” pilnā sastāvā pārstāvēja mūsu pilsētu un ar labiem panākumiem startēja starptautiskajā mūsdienu deju konkursā - festivālā “Deju ritmi 2024”. Kopā festivāls pulcēja ap 900 dejotāju no Latvijas un Lietuvas, kas veidoja spēcīgu konkurenci.

  • Vairākos ceļu posmos sākušies būvdarbi 0

    Šopavasar 11 valsts autoceļu posmos ir sākušie būvdarbi, tāpēc jārēķinās ar satiksmes ierobežojumiem, informē "Latvijas valsts ceļi". Sākti darbi sešos reģionālo autoceļu posmos, divos - uz vietējiem ceļiem, kā arī darbi notiek uz trim tiltiem.