Ziņas

  • Sāksies bērnu reģistrēšana 1. klasēs 0

    Pēc Lieldienu brīvdienām vairākos laika posmos sāksies bērnu reģistrēšana, lai bērni varētu uzsākt mācības Ventspils skolu 1. klasēs 2024./2025. mācību gadā. Pieteikt bērnu uzņemšanai 1. klasē var tie vecāki, kuru bērnam 2024. gadā aprit septiņi gadi.

  • Godātie ventspilnieki! 4

    Lieldienās kristietībā svin Jēzus Kristus augšāmcelšanos, mostas daba, dienas kļūst garākas par nakti – gribas vairāk pasmaidīt un priecāties par saules gaismu. Tā palīdzēs izplaukt krāšņajām pavasara puķēm, kas daudzos tūkstošos ir sastādītas pilsētas parkos un laukumos un pacilās ikvienu gan straujajā ikdienas skrējienā, gan atpūtas brīžos.

  • Sumina sociālā darba veicējus 0

    Vispasaules sociālā darba dienā, ko atzīmēja 19. martā, Ventspils Sociālā dienesta darbinieki uz brīdi sanāca kopā, lai svinētu savus svētkus. Īpaši suminātas šoreiz tika divas ilggadējas darbinieces no Atbalsta nodaļas ģimenēm ar bērniem – Aļesja Pavlova un Sigita Strauta.

  • Lieldienās augstu šūpoties un daudz priecāties 0

    Saskaņā ar kristīgās baznīcas kalendāru šīs nedēļas nogalē – 31. martā un 1. aprīlī – tiks svinētas Lieldienas. Sagaidot nedēļas nogali, Ventspilī paredzētas dažādas svētku norises.

  • Aicina ieplānot papildu laiku ceļā, braucot uz Kurzemes pusi 0

    Dodoties uz Kurzemes pusi, autovadītājiem jārēķinās, ka tur vairākos ceļu posmos jau ir sākušies būvdarbi un ieviesti satiksmes ierobežojumi, tāpēc vajadzētu ieplānot papildu laiku ceļā, informē VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

  • Pasūtītājs mainīs braukšanas maksas tarifu reģionālajos maršrutos 0

    Pamatojoties uz sabiedriskā transporta pakalpojumu izmaksu pieaugumu un lai valsts varētu nodrošināt augstu pakalpojuma kvalitāti, kā arī lai izlīdzinātu esošās tarifu atšķirības starp dažādiem reģioniem un dažādas nozīmes maršrutiem, kur biļetes cena par vienu un to pašu veikto attālumu ir dažāda, pasūtītājs – Valsts SIA “Autotransporta direkcija” - ir pieņēmis lēmumu  no 1. aprīļa reģionālās nozīmes sabiedriskā transporta maršrutos, tas ir, novada un starppilsētu maršrutos, ieviest vienotu braukšanas maksas tarifu.

  • Brīvostas pārvalde uzsāk darbību lielākajā vēja enerģijas asociācijā 0

    2024. gada martā Ventspils brīvostas pārvalde kļuvusi par pilntiesīgu lielākās Eiropas vēja enerģijas asociācijas WindEurope biedru. Asociācija apvieno vairāk nekā 500 biedru no 35 valstīm, nodrošinot vērtīgu kontaktu tīklu visā vēja enerģijas projektu attīstības ķēdē.

  • Notiks pāreja uz vasaras laiku 1

    Latvijā naktī uz svētdienu, 31. martu, plkst. 3 notiks pāreja uz vasaras laiku, pulksteņa rādītājus pagriežot vienu stundu uz priekšu. Laika maiņa notiek, ņemot vērā, ka Eiropas Savienības (ES) līmenī vienots redzējums par jauniem nosacījumiem attiecībā uz laika maiņu divas reizes gadā nav vēl panākts.

  • Vēlas uzlabot pilsētas satiksmi (VIDEO) 4

    Autoskolas Mācies braukt instruktori Laura Bukovska un Dāvids Grinbergs uzsākuši podkāstu jeb raidierakstu Braukt droši ir forši. Ikdienā, regulāri pārvietojoties ar automašīnu pilsētas ielās, ceļu satiksmē ir piedzīvotas dažādas situācijas. Tas mudinājis dalīties ar iegūto pieredzi un pilnveidot autovadītāju zināšanas.

  • Aicina piedalīties bezmaksas tiešsaistes pasākumā 0

    Mobilais telefons jau sen vairs nekalpo tikai kā saziņas rīks, bet gan apvieno visdažādākās funkcijas ikdienas dzīves atvieglošanai - pieeja internetam, rēķinu apmaksa, maksājumu karte, kalendārs, piezīmju blociņš, pasaules karte un ne tikai!

  • Akcijā savākti 560 kilogrami bīstamo atkritumu 0

    Pagājušās nedēļas nogalē, 23. un 24. martā, Ventspilī aizvadīta pašvaldības SIA ''Ventspils labiekārtošanas kombināts'' rīkotā sadzīvē radušos bīstamo atkritumu savākšanas akcija, kuras laikā savākti 560 kilogrami dažāda veida bīstamo atkritumu, kas tālāk tiks nodoti pārstrādei.

  • Alkoholu varēs iegādāties no 20 gadu vecuma 8

    Saeimas Sociālo un darba lietu komisija atbalstīja priekšlikumu grozījumiem Alkoholisko dzērienu aprites likumā, kas paredz, ka alkoholiskos dzērienus būs aizliegts pārdot personām, kuras ir jaunākas par 20 gadiem. Patlaban alkoholu var nopirkt personas no 18 gadu vecuma.

  • VMD turpmāk būs piecas teritoriālās struktūrvienības 0

    Sākot ar 1. aprīli Valsts meža dienesta struktūrā un darba organizācijā paredzētas izmaiņas. Līdzšinējo desmit virsmežniecību vietā būs piecas, savukārt dienesta pakalpojumi tiks sniegti 27 klientu apkalpošanas vietās Latvijā.