Ziņas

  • Godinās Ventspils pedagogus 0

    Ceturtdien, 18. aprīlī, plkst. 18:00 koncertzālē “Latvija” notiks Ventspils pedagogu godināšanas ceremonija “Ventspils Gada balva izglītībā – 2023”. Pedagogi tiks sveikti septiņās nominācijās, piešķirot titulus “Gada skolotājs 2023”, kā arī pasniegs pateicības par mūža ieguldījumu.

  • Svētku koncertā skanēs latviešu komponistu darbi 0

    Sestdien, 4. maijā, plkst. 16.00 koncertzālē “Latvija” izskanēs Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienas svētku koncerts, kurā piedalīsies solisti Gunta Gelgote, Rinalds Kandalincevs, Zane Volberga, Gidons Grīnbergs, Ventspils Kamerorķestris un jauktais koris “Ventspils” diriģenta, koncerta mākslinieciskā vadītāja Aigara Meri vadībā.

  • Stādīs jaunus kokus 0

    25. aprīlī plkst. 16.00 ikviens tiek aicināts piedalīties kopīgā koku stādīšanas talkā. Sadarbībā ar Latvijas avota un dabīgā minerālūdens ražotāju VENDEN, alejā pie Ventspils Valsts 1. ģimnāzijas iestādīs 15 jaunus kokus. Pēc talkošanas Kuldīgas ielas alejā pilsētvide ar jauniem kokiem tiks papildināta Katoļu ielā, posmā no Pētera ielas līdz Jūras ielai.

  • 3x3 basketbola izlase izcīna olimpisko spēļu ceļazīmi 0

    Pirmajā kvalifikācijas turnīrā Parīzes Olimpiskām spēlēm 3x3 basketbolā kvalificējusies Latvijas 3x3 vīriešu basketbola izlase ar Agni Čavaru, Franci Gustavu Lāci, Nauri Miezi un Zigmāru Raimo sastāvā. Savainojuma dēļ šajā turnīrā nevarēja spēlēt Ventspils olimpiskās vienības sportists Kārlis Pauls Lasmanis.

  • Notiks lielgabarīta atkritumu savākšanas akcija 0

    Turpmākās divas nedēļas nogales Ventspilī notiks pašvaldības SIA “Ventspils labiekārtošanas kombināts” rīkotā lielgabarīta atkritumu savākšanas akcija “Nodod tuvāk mājām!”. Šonedēļ, 20. un 21. aprīlī, akcija norisināsies Ventas kreisajā krastā (pilsētā), savukārt 27. un 28. aprīlī - Ventas labajā krastā (Pārventā).

  • "Ventspils" Tallinā aizvadīs izšķirošo LIBL pusfināla spēli 0

    Basketbola klubs "Ventspils" šodien Tallinā "Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) pusfināla trešajā spēlē tiksies ar Tallinas "Kalev"/"Cramo". Mačs "Kalev" sporta hallē sāksies plkst.19.30, tiešraidē to pārraidot televīzijas kanālam TV4.

  • Piesaki savu talkošanas vietu un piedalies Lielajā Talkā 0

    Sestdien, 27. aprīlī, visā Latvijā un arī Ventspilī jau 17 gadu pēc kārtas notiks Lielā Talka ar vadmotīvu “tīri-zaļi-ilgi”. Ventspils pašvaldība aicina ikvienu piedalīties talkā, lai saglabātu Latviju tīru un zaļu arī nākamajām paaudzēm, un kopīgiem spēkiem sakoptu pilsētas zaļo apkārtni – parkus, pamežus un piejūras zonu.

  • Uzdarbojas puķu zagļi 0

    Pētera ielas 6 mājas iedzīvotāja piefiksējusi, ka pagalmā pie bērnu laukumiņa, dienas laikā kāds pārītis nekautrējās saplūkt ziedus, kas iestādīti zaļajā zonā. Kundze tajā brīdī atvērusi logu un aizrādīja abiem ''puķu mīļiem'', ka šādi rīkoties nav pareizi.

  • Bibliotēkā ar mazajiem lasītājiem tiksies Dace Kravale 0

    Pateicoties Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstam, piektdien, 19. aprīlī, plkst. 10.00 Ventspils Bērnu bibliotēkā projektā “Lasīšanas laboratorija” ar pirmsskolas vecuma bērniem tiksies rakstniece Dace Kravale.

  • Anitrai Niedrei – Atzinības krusts 0

    Ventspils Mūzikas vidusskolas mūzikas pedagoģei, diriģentei, vokālo ansambļu vadītājai, Ventspils Kultūras centra sieviešu kora “Venda” mākslinieciskajai vadītājai Anitrai Niedrei piešķirts Atzinības krusts, kas ir viens no valsts augstākajiem apbalvojumiem.

  • Siltumenerģijas patēriņš martā 10

    Ventspilī šā gada pirmais pavasara mēnesis bijis netipiski silts, jo vidējā āra gaisa temperatūra martā sasniegusi +3,7°C. Līdz ar to šī gada marts bijis siltākais pēdējo astoņu gadu laikā.

  • Pilsētā turpinās iekšpagalmu labiekārtošanas darbi 0

    Ventspilī turpinās daudzdzīvokļu dzīvojamo māju iekšpagalmu labiekārtošana. Ar Ventspils valstspilsētas pašvaldības domes līdzfinansējumu uzsākti daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas iekšpagalma labiekārtošanas darbi Sarkanmuižas dambī 21, informē “Ventspils Komunālā pārvalde”.

  • Dedzinātājam piespriež brīvības atņemšana uz pusotru gadu 0

    10. aprīlī Kurzemes rajona tiesa, izskatot lietu, kurā pie kriminālatbildības saukts vīrietis par svešas mantas tīšu iznīcināšanu, kas saistīta ar dedzināšanu, pasludināja saīsināto spriedumu, ar kuru atzina apsūdzēto par vainīgu viņam inkriminēto noziedzīgo nodarījumu izdarīšanā un piesprieda viņam brīvības atņemšanu uz vienu gadu un sešiem mēnešiem.

  • Jauno dabaszinātņu pētnieku centrs aicina skolēnus uz bezmaksas nodarbību 0

    Ventspils zinātnes centra VIZIUM Jauno Dabaszinātņu pētnieku centrs aicina 4. – 7. klašu skolēnus uz bezmaksas nodarbību “Planēta – vides aizsardzības izaicinājumi”, kurā radoši darbojoties, diskutējot un izmantojot STEAM tehnoloģijas, tiks veicināta izpratne par globālo sasilšanu, piesārņojumu un atkritumu šķirošanu.

  • Izcīna medaļas pankrationa čempionātā 0

    13. aprīlī “Ventspils Kikboksa Leģions” sportisti trenera Sergeja Deņisova vadībā piedalījās 11. Rīgas atklātajā čempionātā pankrationā. Visi sportisti izcīnīja medaļas.