Ziņas

  • Iestājas pret vēja parkiem 3

    8. aprīļa vakarā Popes kultūras nama zāle bija cilvēku pilna – norisinājās sākotnējā sabiedriskā apspriešana par valsts uzņēmuma SIA Latvijas vēja parki ieceri četru Ventspils novada pagastu – Popes, Ugāles, Piltenes un Tārgales – teritorijā uzbūvēt apjomīgu vēja parku Ventspils 1.

  • Jau ceturto reizi Ventspilī notiks Pasaules cirka diena 1

    Šogad Pasaules cirka dienu atzīmējam 20. aprīlī. Nu jau ceturto reizi tā notiks arī Ventspilī. Paredzētas aktivitātes gan Rātslaukumā un Vecpilsētas tirgus laukumā, gan arī Jauniešu mājā un kafejnīcas “Dārzā” pagalmā.

  • Viesi nakšņos VIP vilciena vagonos 0

    No nākamā gada kāzas, jubilejas un korporatīvos pasākumus ar vismaz simts viesiem varēs plaši svinēt Ventspils pievārtē. Pasiekstes vējdzirnavu kompleksa īpašnieki – Veinbergu ģimene – sola ne tikai plašas telpas banketiem, bet arī vietas viesu nakšņošanai.

  • Notiks orientēšanās pirmā posma sacensības 0

    18. aprīlī orientēšanās sporta cienītāji tiek aicināti piedalīties ''Ventspils AZIMUTS 2024'' orientēšanās pirmā posma sacensībās. Plānotas dažāda garuma un sarežģītības individuāli veicamas distances.

  • Radošā darbnīca bērnu pilsētiņās 0

    21. aprīlī plkst. 11.00 Bērnu pilsētiņā un plkst 15.00 bērnu parkā “Fantāzija” norisināsies radošā darbnīca “Mīci un radi”. Mazi un lieli tās dalībnieki varēs izmēģināt Latvijā ražoto mīksto plastilīnu “Mīci”, izmantojot daudz un dažādas plastilīna formiņas un rullīšus.

  • Pārbūvē autoceļa posmu no Ventspils līdz Ancei 0

    Kopš pērnā gada ir pieejami programmas “Eiropas Savienības (ES) Attīstības un noturības mehānisms (ANM)” līdzekļi. Kurzemes reģionā šogad ar ANM finansējuma atbalstu pārbūvē arī autoceļa Ventspils–Dundaga (P77) posmu no Ventspils līdz Ancei (7,38.–13,53. km).

  • Svētdien notiks Ventspils koru skate 0

    21. aprīlī plkst. 12.00 Ventspils Valsts 1. ģimnāzijas aktu zālē notiks Ventspils koru repertuāra pārbaudes skate. Piedalīsies sieviešu kori “Venda” un “Lība”, jauktie kori “Ventspils”, “Līvzeme”, “Kaiva” un “Cantabile”, Ventspils vīru koris un senioru sieviešu koris “Ziemeļzvaigzne”.

  • Teātra namā ''Jūras vārti'' izskanēs mūzikls ar Raimonda Paula mūziku 0

    Svētdien, 21. aprīlī, plkst. 17.00 teātra namā “Jūras vārti” viesosies Latvijā pirmais multimediālais džūkboks mūzikls “Mežrozīte. Pilsētas romance divās daļās”, kurā skanēs Raimonda Paula mūzika, bet galvenās lomas atveidos Dināra Rudāne un Dainis Skutelis.

  • Aicina pieteikties Ventspils 2. tūrisma simpozijam 0

    Tuvojoties tūrisma sezonai, Ventspils pilsēta jau otro gadu aicina tūrisma nozares pārstāvjus no Kurzemes reģiona uz Tūrisma simpoziju. Simpozijs “Tūrisma nozares nākotne ar inovācijām un ekspertīzi”, kas norisināsies trešdien, 24. aprīlī, apvienos ekspertu viedokļus un inovācijas tūrisma jomā, piedāvājot daudzveidīgu programmu un iespēju dalīties pieredzē un zināšanās.

  • Brīvostas teritorija attīrīta no vēsturiskā naftas piesārņojuma 0

    Ir noslēgušies vides attīrīšanas un tālāka piesārņojuma novēršanas darbi Ventspils brīvostas pārvaldes vadītajā vides sanācijas projektā, kas ilga trīs gadus un izmaksāja vairāk nekā piecus miljonus eiro. Norvēģijas finanšu instrumenta līdzfinansētajā, aizvadīto gadu vērienīgākajā vides attīrīšanas projektā reģionā visi plānotie rezultāti ir sasniegti.

  • Godinās Ventspils pedagogus 0

    Ceturtdien, 18. aprīlī, plkst. 18:00 koncertzālē “Latvija” notiks Ventspils pedagogu godināšanas ceremonija “Ventspils Gada balva izglītībā – 2023”. Pedagogi tiks sveikti septiņās nominācijās, piešķirot titulus “Gada skolotājs 2023”, kā arī pasniegs pateicības par mūža ieguldījumu.

  • Svētku koncertā skanēs latviešu komponistu darbi 0

    Sestdien, 4. maijā, plkst. 16.00 koncertzālē “Latvija” izskanēs Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienas svētku koncerts, kurā piedalīsies solisti Gunta Gelgote, Rinalds Kandalincevs, Zane Volberga, Gidons Grīnbergs, Ventspils Kamerorķestris un jauktais koris “Ventspils” diriģenta, koncerta mākslinieciskā vadītāja Aigara Meri vadībā.

  • Stādīs jaunus kokus 0

    25. aprīlī plkst. 16.00 ikviens tiek aicināts piedalīties kopīgā koku stādīšanas talkā. Sadarbībā ar Latvijas avota un dabīgā minerālūdens ražotāju VENDEN, alejā pie Ventspils Valsts 1. ģimnāzijas iestādīs 15 jaunus kokus. Pēc talkošanas Kuldīgas ielas alejā pilsētvide ar jauniem kokiem tiks papildināta Katoļu ielā, posmā no Pētera ielas līdz Jūras ielai.