Sestdiena, 4. februāris, 15:42
Sveicam: Veronika, Daila
Šodien Ventspilī: -16 .. -18 °C, mākoņains, bez nokrišņiem
Šoferis 03.09.2010, 08:33
Ielu apzīmējums
Beidzot Ventspils sasniegusi Rīgas līmeni un sazīmējusi ielas cerībā, ka tas palīdzēs šoferiem veikt Lielā prospekta un Kuldīgas ielu krustojumu. Tikai jautājums- vai tiešām palīdzēs, vai šoferiem nebūs jāveic bezjēdzīgas pārkārtošanās un manevri, kuri varēs radīt, un jau rada avārijas situācijas? Sīkākneiztirzāšu, bet iesaku visiem izbraukt un pamēģināt. Vai nebija vienkāršāk luksoforiem ieslēgt citus režīmus kā tas ir Lietuvā vai atļaut zaļos labos pagriezienus?
Komentāri
kriposo 03.09.2010, 08:51
+1
Gribētos iespert pa olām tam, kurš izdomāja, ka pa vidējo joslu vairs nevar braukt taisni...
Šoferis 03.09.2010, 08:54
+1
No olu speršanas labāk nepaliks, bet varbūt tā stulbuma autors var pieteikties un paskaidrot savu domu lidojumu!
kriposo 03.09.2010, 08:59
0
Nu par to pašu Lielā p un Kuldīgas ielas krustojumu.
and 03.09.2010, 09:03
0
līdzīgas izmaiņas ir arī Jūras un Ganību ielu krustojumā
Krišs 03.09.2010, 10:52
+5
Es gribes redzet, ko tie okstiņ daris, kad pa ziem iels mala bus liels snieg kupens. Ta pa taisno vispār nevares tikt.
Figaro 03.09.2010, 11:00
0
Sveiki tukšpauri!
Idejas, idejas gribu dzirdēt nevis tukšu pļūtīšanu.
Ko konkrēti darīt, aizliegt kresio vispār? Taisīt atpakaļ kā bija?

Pļūrrrrrrrrrr, te nu bija... ne idejas, ne risinājumi
guru 03.09.2010, 11:12
0
mans risinājums būtu aptuveni tāds - milzu zaļo zonu vietās (konkrēti, Ganību iela) izveidot kabatiņas, kur likt auto - tas gan atrisinātu i labo, i kreiso pagriezienu daudzviet - it sevišķi ziemā.
Atis 03.09.2010, 11:22
+6
Visas satiksmes izmaiņas pilsētā manā skatījumā ir uz labo pusi, satiksmes drošība uzlabojas. Tikai dažas vietas smagajiem auto kļuvušas sarežģītas, tas gan nav ok.
nata 03.09.2010, 11:24
+3
Un Lielajā prospektā arī...., vesela brauktuve (no Kuldīgas i. līdz Brīvības i. ) tiek izčakarēta , dažpadsmit auto dēļ kuri par savu privāto stāvlaukumu uzskata IELU.

A pa tēmu, šorīt viena blonda galviņa, pa vidējo joslu tā arī taisni aizbrauca.....bolot acis , kad pretīmbraucējs šai signalizē ;)))
kriposo 03.09.2010, 11:26
0
Ideja tāda, ka vajadzēja atstāt ka bija. Izskats, ka mainīts ir mainīšanas pēc. Un varbūt arī tāpēc lai panāktu lielpilsētas efektu t.i. - sastrēgumus.
Es 03.09.2010, 11:30
0
viennozīmīgi, ka šādu jaunu kārtību izdomāja cilvēks, kuram ir ļoti maza sajēga par transporta kustības organizāciju un šis organizāciju cilvēku vajadzībām, nevis ķēkšīša pēc, ka it ka kaut kas tiek darīts. Pilnīgi noteikti ir jāatliek viss atpakaļ - pa vidējo joslu taisni braucošie nu nekādi netraucē kreisā pagrieziena veicējiem. Un jāpiekrīt iepriekš rakstītajam par to, ko tad darīs ziemā, kad būs sniega kupenas... a josla braukšanai pa taisno tik viena...
.... 03.09.2010, 12:32
+7
Pie veca-jauna tilta, abi divi riņķi, kurus tagad gandrīz uztaisīja, nesaprotu prekškam tas bezjēdzīgas saliņas tik daudz? un pagriezieni S-veidīgi? Mums taču ir ostas pilsēta un bieži vien ved negabarita kravas, es gribētu redzēt kā viņi tur izgrozīsies.
a 03.09.2010, 13:02
0
Krusts tagad ir ikurāt pēc labākajiem rietumu paraugiem...Tikai vienu piemirsuši-ārpus Latvijas,divas pretējas transporta plūsmas nebrauc vienlaikus+papildus sekcija kreisajam pagriezienam.
xx 03.09.2010, 14:15
+3
a es gandrīz katru rītu redzu avārijas situācijas Kustes-Fabrikas ielu krustā - jo vēl jau daaauuudziii šofermeņi nav apjēguši, ka braucot uz Pārventu, reizēm deg tikai papildsekcija...gandrīz aizraujoši no rītiem šo stulbumu vērot, kā arī to, cik meistarīgi no Pārventas uz Kustes dambi (taisni) braucošie spēj izvairīties no idiņiem... šorīt viens knapi, knapi...ar līkumiņu
Pētersons 03.09.2010, 14:40
+2
Par Kustes-Fabrikas stūri-šorīt viens tā arī nesaprata, ka zaļā papildssekcija tomeŗ dod tiesības braukt- tā arī nostāvēja līdz nakamajai pilnajam zaļajam!
es -Figaro 03.09.2010, 15:02
+5
Nu tu tiešām nolaidi pjūrrr. Idejas jau būtu, un gana labas, tikai laiku gan neatvēlēji.
Tādi ātrie Figaro arī to satiksmi veido vienā rāvienā, un mēs tad gadiem par to ciešam. Un , kas visdīvaināk, lai vai cik stulbi, muļķīgi un pat nepareizi satiksme veidota .....
(nu tas bija piem. S.Dambī starp joslām, kan nevarēja saprast ko drīkst. Vēlāk vēl stulbāk uzstādīja luksaforu. Bija skaidrs- jāgaida uz zaļo. Tikai tā rūmīte atvēlētā gaidīšanai bija 2 auto garumā, un tad citām jāstāv kaut kā šķērsām vai krustojumā)
....... tik ātri iesīkstē, ka to gadu desmitiem nemaina. Nu tā kā likums iespiests. Tipa: Izdarījām jo tā vajag.
Tiešām izmaiņas tik grūti nāk kā ASV konstitūcijas izmaiņas gadsimtu garumā.
es 03.09.2010, 15:08
+1
Tiešām tas nu gan nebija draudošais maināmais krustojums! L.prospektā un Kuldīgas ielā.
Lielpilsētas efekts- sastrēgums ir jau no laika gala radīts ar daudzajiem luksaforiem,kuri nezkāpēc bieži nesaslēdzas vienā zīmē. Īpaši Jūras ielas un Kuldīgas.
Mums labi- neesam iesācēji, ne iebraucēji. Man patīk skat;īties apmulsušās braucēju sejas, kas lūkojas savos autodatoros, un netiek gudri kā pa šo "mūžīgo stroiku" izbraukt.
Ak, Kad reiz Ventspils būs pabeigta.....................? Tā gribas kaut jel vienu vasaru atpūsties bez kņadas, stresa un remontiem.
hehe 03.09.2010, 18:50
0
Ko Jus varat nidet? Pabrauciet pa Rigu sastreguma stundas un tad, varesiet nidet,saja mazpilseta, jau nav tik traki nemaz. pat Liepājā ir sūdīgāk braukt.
Pētersons 03.09.2010, 19:05
0
Tur jau tā lieta, ka nīdam tāpēc, ka galīgi satirsa to krustojumu, un, ja pa Rīgu brauktu ievērojot visus apzīmējumus, ierobežojumus un norādījumus, tad nekad, nekur neviens neuzspētu! Starp citu- Rīgā tikko atcēla pie VEF tikta saliktās zīmes un apzīmējumus, kuri knapi nedēļu bija spēkā un radīja satiksmes haosu un problēmas braucējiem!
Vecais ēzels 03.09.2010, 19:20
0
PĒTERSON nerunā muļkības:).
Vecais ēzels 03.09.2010, 19:40
0
kriposo,pa vidējo joslu tieši var braukt ,TIKAI taisni!
es to hehe 03.09.2010, 19:46
0
Zini, Rīgā apzīmējumi ir saprotami taisīti. Man tur problēmu nav- cita lieta ka burzma.
Domājams, ņemot vērā satiksmes muļķību īpatsvaru uz pilsētas platību un iedzīvotāju skaitu, Ventspils ir muļķīgākā visā Latvijā.
qwerty 03.09.2010, 19:52
+1
Urā....es atradu iemeslu šim visam,apskatieties šeit:

http://miljons.com/lv/pictures/newest/2

pirmā bilde izsaka visu, kā saka- ar saknēm dzimtenē :)
kriposo 04.09.2010, 08:12
0
Ēzelli, pārventas virzienā nevar braukt taisni pa vidējo.
Vecais ēzels 04.09.2010, 12:25
+1
Pārventas nē.Es runāju par jūras virzienu.
Krišs 04.09.2010, 16:44
+6
Uz Lielo prospekt jasaliek zīms "apstāties aizliegc" no Kuldigs iels līdz Mauzolejam, un sen jau to vaidzej, iels izskatas vairāk pēc stāvvietam nevis pēc braucamdaļam
qwerty 04.09.2010, 16:54
+3
Krišam taisnība, bet ja es dzīvotu tai rajonā...es nezinu.....viņiem nav pagalmu,kur tad likt tās mašīnas?!
Vienīgais risinājums,uz nenormāli platā trotuāra & puķu dobju rēķina veidot parking-kabatas,tādējādi atbrīvojot pirmo joslu braukšanai.
no laukiem 04.09.2010, 17:10
0
ta visa satiksme sacakareta! varbut no sakuma vajadzeja kadu publisko apriesanu vai aptauju! un kas par so stulbumu maksaja? kas sanjema naudinju? tie pasi kas izgrieza asfalta caurumus?????????????? VENTAS BALSS varetu paintereseties biedzot kas un kapec ta notiek! Kas par laikrakstu ja visus tik slave vienmer! nav apnicis ielist???????????????????
es 04.09.2010, 17:12
+1
uz jūras ielas pretī dārziņam ir zīme, bet visi stāv tāpat, a menti neredz
shofers 04.09.2010, 17:40
+7
Visi nīd un pukst, jo nav pieraduši. Pie jebkurām izmaiņām ir jāpierod. Uzskatu, ka šāds risinājums ir labs. Pēc mēneša visi būs pieraduši. Vai tad pirms tam bija labāk? vidējā joslā kreiso pagriezienu kāds dunduks ieslēdz pēdējā brīdī un tad visi, kas aiz viņa spraucas uz malējo joslu. Vai varbūt tie nīdētāji ir tie, kas tagad nevarēs paskrieties? Uz ielam nav jataisa sacensības!

Būtu labi arī aizliegt stāvēt uz Lielā prospekta starp Saules ielu un Lielo dzirnavu ielu. Tur arī ir pudeles katla efekts.
ventspilnieks. 04.09.2010, 18:09
0
es jau pabraukāju pa jauno pretējo joslu šodien:D:D labi ka neviena tur nebija..:D
kriposo 04.09.2010, 18:10
+2
shofer, ne jau sašutums tāpēc, ka nav pieraduši, bet tāpēc ka izmaiņām nav absolūti nekādas loģikas.
Joška 04.09.2010, 20:03
+1
Uz Sauls unL.P. krustojum ir tieš tāds pats risinajums jau sen,un nav nekād vain.
to Joška 04.09.2010, 21:16
+5
Vo vo... šitiem čīkstuļiem tik pačīkstēt... ko ta pirms tam neviens neko pa Saules un Lielā prospekta krustojumu neteica...???
Joška 04.09.2010, 21:26
0
Viņ laikam brauc apkārt pa Liepajs un Dzirnav iel:).
kriposo 04.09.2010, 21:30
+1
Tas ka nerakstīja VB forumā nenozīmē, ka neko neteica.
Joška 04.09.2010, 21:41
+2
Vienmēr jau kāds kau ko pateiks,vai nebūs ar kau ko apmierinats.Bet va ta ir tik sarežģit skatities uz cēļ zīmem,un braukt kā tur ir norādits?Viss šī runašan ir tapēc,ka cilvēk brauc, vairak ,pec ieradum nevis pec ceļzimem.Ja braukt kaut vispārej ievērojot satiksms noteikums,nevajadzet ne guļošos policists,ne ātrum ierobežojum-30 km/h, u.t.t.
kriposo 05.09.2010, 10:16
0
Nav jau runa par to ka jābrauc pēc zīmēm, bet gan par to kāpēc vajag sačakarēt labas lietas.
Joška 05.09.2010, 10:21
0
Apnics ar Tēv te pērties.Izlas 04.09.2010. 17 .40.."shofers "lāb pateic.Kā bij labāk,un kā ir labāk,to laiks noteiks.
kriposo 05.09.2010, 14:09
-1
Kas tev liek pērties? Neviens jēdzīgs arguments no tavas puses nav bijis. Kāds laiks noteiks? Pat aklam kurmim redzams, ka krustojums salaists tūtā. Tu laikam ikdienā tikai ar ciskadrilli pārvietojies.
to kriposo 05.09.2010, 14:13
+2
Nu nav krustojums salaists tūtā, viss ir tā kā tam jābūt, tad jau tev nepatīk arī krustojums Lielais prospekts ar Saules ielu, tieši tāds pats
Pētersons 05.09.2010, 15:18
0
A Tu salīdzini satiksmes plūsmu šajos krustojumos-pirmais, otrais- pēc krustojuma ar Saules ielu, Lielajam prospektam paliek pa vienai braukšanas joslai virzienā uz jūru!
riepa 06.09.2010, 08:36
0
nu jau visi samierinājušies un viss ir o.k.
to Pētersons 06.09.2010, 09:01
+2
a tev ar vienu joslu par maz lai tiktu uz jūru? tad brauc ar vellpēdu
es 06.09.2010, 19:11
-1
Un tā neispējamā misija Kroņa ielā,kad jābrauc uz jūras pusi.....
Mašīnas abās malās vienmēr stāv, iela šaura, jālavierē neiespējami. Ja kāds pretī nepalaistu un nebūtu pieklājīgs, būtu auto purns-purnā...
Šeit laba vieta saņemt apdrošināšanu:)
hmm 07.09.2010, 11:35
+6
domāju, ka kludīgas un lielā prospekta krustojums ir sazīmēts labi, jo tagad vieglāk ir izbraukt kreiso pagriezienu (jo ir pārredzams) un nav jāzīlē kur brauks kreisā joslā iebraukusī mašīna. liekas ka nīdētāji ir tie, kas kreiso tur nav taisījuši.
xx 07.09.2010, 13:16
+2
man ar šķiet, ka Kuldīgas-Lielā pr. krustojums labi sazīmēts. Navaru saprast, ko te cepās tik dikti...
greiders 07.09.2010, 13:28
+3
Pārvieto drēbju pakaramo savā koridorā! Pirmās divas dienas būs garām un pie zemes,bet tad jau pieradīsi un trāpīsi :)
Lai mums visiem laba braukšana un CP mazāk darba !!!
Krišs 07.09.2010, 16:08
+2
Man jau īsteniba i vienalg, es sava dzīve i daudz muļķigs krusts izbraucs, bet es tik nesaprot, kapēc to zīm"apstāties aizliegc" nevar pagarinat kaut vismaz līdz "stāvkabatam"? Vai ta i kād jēg no tiem 3 - 4 autiņiem, kas tur ceļmale stāv? Ja jau dar ko no jaun, ta padar līdz galam.
Pievienot komentāru
Salsti?