Sestdiena, 4. februāris, 16:16
Sveicam: Veronika, Daila
Šodien Ventspilī: -16 .. -18 °C, mākoņains, bez nokrišņiem
hehe 24.08.2010, 20:25
Noverojums
Cienijamie komentataji un parejie, mans vertejums ir tads, ka seit iegut padomu vai noderigu informaciju ir bezcerigi. Te tiek apsriestas temas, kuras ir pilnigi glupas un mazsvarigas. Piemeram pelmeni ponciki un ta talak. Laikam logiski domajosu un spejigu cilveku so portalu nelasa, diemzel tikai caurbiras.
Komentāri
** 24.08.2010, 20:31
+18
Tu sev ari uzskat pa caurbir?
he 24.08.2010, 20:39
0
ta tava samakslota ventinu valoda vienkarsi fascione, Tu tiesam esi luzers
** 24.08.2010, 20:52
+4
Nu kapec tad makslot?
// 24.08.2010, 20:54
+6
Rauj vala kad riktig neglup un svarig tem, ta teikt; "kas uz sirds" tad paplapas.
to hehe 24.08.2010, 20:59
-6
Pilnīgi piekrītu hehe. Atverot komentāru sadaļu, pēc tās lasīšanas paliek slikti.... :(
qwerty 24.08.2010, 21:00
+11
cien. hehe
es nepaslinkoju un ''izgāju'' cauri visām 20 foruma lapām un neatradu nevienu Jūsu savarīgo,pat ne glupo tēmu.
Ā, šī laikam pirmā.
Esi sveicināts mūsu caurbiru pulciņā!:)
Saule 24.08.2010, 21:08
+5
Vienu dienu biju digitālajā centrā un pie blakus kompjūtera sēdēja divas, labākajā gadījumā, desmitgadīgas meitenes un rakstīja komentārus VB forumā. Tad ko tad tu gribi šeit sagaidīt? Kopš kura laika demitgadīgi bērni tev dos padomus.
** 24.08.2010, 21:22
+4
Nu ne jau viss ir bern.
Fedja 24.08.2010, 21:27
+4
Saulei
Varbut tie meitkh rakstij koments par berndarz atklashan? Bet viss nu gan te nav mazgadig. Un tiem, kam paliek slikt no lasishan, nu nelas, nekas nav vienkarshaks.
he he 24.08.2010, 21:58
-9
fedja Tev pasam neliekas ka Tu esi atpalicis un jocigs. Ar ko Tu izcelie ka raksti itka Ventinu valoda, nu galigs losis tiessam. Un tam kas te piemineja ka esmu pirmo temu atveris ta nav taisniba. Bet palasi un paanalize visparigi, ja esi spajigs kautko izvertet, tad sapratisi, ka rakstit rakstisanas pec ir galigi garam, bet lauku sejam jau tas liekas kruti. Ja bija tema ka lietot skaype tad man vispar trukst vardu, ka saka no coment lauki paliek lauki.
Alex 24.08.2010, 22:06
+4
Kadam saniezejaas,un nu tagad kasamies :D
Bet mani sodien sakoda odi un tiesam niez,bet neiesu jau kasiities :D
Lai jauks Jums vakars :)
Krišs > he he 24.08.2010, 22:24
+4
Tu tak a daudz ko nemāk, bet te it kā neviens tēv sliktos vārdos pa to nau saucs. Bet ja teu te nau intresant, ta ei tirinies twiteri, vai ja tu i tik gūdrs, ta izliec sāvs domgrauds kāda kvant fiziķ foruma vo iestājies kāda partija.
Bet man jau liekas, ka tu vienkārš i tik aš viens un pamesc, ka sāv vientulib tu īsin a pavilkšan uz kašķ VB portāl foruma.
Pavariņš 24.08.2010, 23:55
+4
Nu nav taču tik traki....ir tēma piemēram:autoskola, kuru kāds var ieteikt, vai kur var uztaisīt fotosesiju, un prieks, ka var izlasīt, ka cilvēki dalās pieredzē, un palīdz kādam atrast kāroto, protams gadās, ka ne kāds kautko iesaka, bet noliek, iepriekšējo komentāru, bet te taču Ventspils....:)
Saule 25.08.2010, 00:12
+2
Vārdu sakot, kas grib tas atrod (padomus) un kas negrib, tas turpina meklēt.
** 25.08.2010, 07:20
+4
Varbut Saulei taisnib, reku he he, laikam mazgadigs, ka citad izskaidrot, to ko vish te gvelzh.
KRX 25.08.2010, 08:27
+4
Vot, nesaprotu es šitos ņaudētājus.... Kāds ar varu liek dirnēt te?! Nu, ja nepatīk - nenāc! Nelasi! Neraksti! Savādāk sanāk kkāds sava veida sadomazohisms - riebjas, tracina, kaitina, bet nē - lien tāpat palasīsties tomēr! :D
Pieaudzis cilvēks vnk sameklēs sarkanu krustiņu augšējā labajā stūrīti :)p
** 25.08.2010, 09:02
+1
Es pa to pash...
Rozā divritens 25.08.2010, 10:50
-6
Man personīgi patīk šie, kas atspērušies cenšas citus pārsteigt, piesaistīt, sevi kaut kā izcelt ar "ventiņu akcentu". 100% viņiem nav augstākās izglītības, sabiedrībā šie varoņi ir pelēki un nepamanāmi, joki truli un aprobežoti, neviens komentārs nesatur jēgu. Mētājot jokus draugu vidū, tev liekas jautri, pārējo pasmīnot padomā - galīgi garām. Mazvērtības kompleksi skaidri saskatāmi. Šie tipi arī parasti ir potenciālie kulakā sitēji, jo sievietes arī prot atšķirt, kas ir vīrietis un kas ir pediņš.

Lai jums jauka diena Fedja un pārējie
guru 25.08.2010, 10:55
+4
Rozā divriteni, izcēlies, ko? īpaša intelektuāļa iespaidu arī Tu neatstāji. zini kāpēc - citēju: "potenciālie kulakā sitēji (..)".
Rozā divritens 25.08.2010, 11:03
-3
Es zinu ko runāju, cilvēki nav tik atšķirīgi, viegli var saskatīt līdzības, un šeit es tās saskatu! Emu šādus dīvaiņus redzējis sabiedrībā, iespējas ka pat kādu no šiem varoņiem!

guru 25.08.2010, 11:15
+2
atļaušos nepiekrist un savu viedokli nemainīt.
Blonde 25.08.2010, 11:23
0
ja ir ventiņ runšens vārdnic,ta tokš jaruna un jaizrādes
hehe 25.08.2010, 11:28
-11
gudrie cilvēki laikam paklusē, tikai tie dīkdieņi, kas samācījušies to gudro ventiņ valod, te cenšās izpausties. Nu lauku pāķiem jau neko nepadarīsi. Paskatoties kā tie pāķi pārvietojas Ventspilī ar autotransportu uzreiz ir skaidrs, kas tālāk par Popes pagriezienu vai Ugāli nav bijuši.... uz līdzenas vietas uztaisa sastrēgumu, saprāts jau nav un nejēdz neko kā pārvietojas pilsētās
Fedja 25.08.2010, 11:37
+4
Ja tu, he he dzivo Ventspili, tad tiesh tu dzivo pakhos salidzinot ar man. Ari tav intelekt te var lab redzet.
Vai tas divritens ir roza vai tomer gaish zils? Nu, man tu diezin sabiedriba ir redzejs, citad ta nerunat.
Katrs te ir personib, un, ja kad te tracin, ka bull sarkan lupat, tad iet labak ganibas un nejauc te gaiss.
/// 25.08.2010, 11:41
-2
Boring
greiders 25.08.2010, 11:46
+10
Jūs varat atbrīvot sevi no lieka satraukuma vienkārši nesalīdzinot sevi ar citiem. “Kamēr jūs vērtējat citus kā jums ‘līdzīgus’ vai ‘augstākus’ par jums, vai sevi vērtējat ‘zemāk’, jūs turpināsiet vairot problēmas un dzīvot satraukumā. Bet, ja jūs nepieņemat tādu attieksmi, jums nav par ko uztraukties. Ja jūs domājat, ka esat labāks par citiem, jūs varat kļūt pārāk lepns. Ja jūs domājat, ka esat tāds pats kā pārējie, jūs varat kļūt pārāk stagnātisks. Ja jūs domājat, ka esat zemāks par citiem, jūs varat kļūt nevērtīgs sev un citiem. Jūs varat zaudēt savu pašpārliecinātību.

Cilvēkiem ir ļoti grūti pārvarēt savu lepnību vai pārākuma sajūtu. Bet jums jāmācās mazināt savu lepnību. Ja jūs varat ziedot savu lepnību, jūs varat atrast savu iekšējo mieru un palīdzēt cilvēcei atrast mieru un laimi. Kas ir svarīgāk - jūsu lepnība vai miers prātā?

Salīdzinot sevi ar citiem, jūs lieki satraucaties. Mēģiniet apjaust, ka vienlīdzība, pārākums un zemākais stāvoklis ir relatīvi stāvokļi: te tu esi nabadzīgs; te pēkšņi bagāts. Dzīvības un nāves bezgalīgajā riņķa dancī (samsara) mēs visi esam pilnīgi vienādi, gan zemākie, gan augstākie. Tad kāpēc jāsatraucas?
“ Ja jūs esat labi pret sevi, jūs esat labi pret citiem. Ja jūs esat labi pret citiem, jūs esat labi pret sevi.”
** 25.08.2010, 11:52
+8
greideram
He he un trisritens to, ko tu te uzrakstij, nesapratis.
Krišs 25.08.2010, 14:06
+8
Cienījamie urbanizētie intelektuāļi god. he he, un god. Rozā divritens! Ja Jūs vērīgāk ieskatītos VB portāla mājaslapas auģšējā kreisajā stūrī, tad jūs izlasītu latviešu valodā nosaukumu - VENTAS BALSS, nevis Rīgas Balss, Московсие новости vai New York Times. Tā kā atvainojiet, bet jūs esat ienākuši ne savam līmenim un sociālajai šķirai atbilstošā vietnē. Šeit galvenokārt "apgrozās" Ventspils pilsētas un rajona sabiedrības pārstāvji, kā jums labpatikās nosaukt - pāķi. Atļaušos visu portāla lietotāju vārdā atvainoties Jums par sagādātajām neērtībām.
Rozā divritens 25.08.2010, 14:59
-6
Cienījamais Krišs,
Paldies, ka paskaidroji, bet ne jau mēs cenšamies no sūda kūku izcept, bet gan Tu un līdzīgi runājošie.
Redz, tikko garāks komentārs jāuzraksta, tad akcents pazūd kā nebijis... kā tā?
guru 25.08.2010, 15:03
+6
Rozā divriteni, manuprāt, Kriša komentārs pierāda to, ka Ventiņ izloksnē runā tieši cilvēki ar bagātu vārdu krājumu...
Baiba 25.08.2010, 15:25
+6
hehe,bet ko tad pats te izpaudies,ja tik shausmiigi atshkiris no mums?laikam Tu esi viens no tiem negatiivo komentaaru autoriem..neteelo paaraaku,jo taads neesi,savaadaak nebuutu sheit nemaz rakstiijis ...kas nu kuram liekas glups,varbut Tev vnk leenaak aiziet...
Krišs > Rozā divritens 25.08.2010, 16:10
+10
Varu paskaidrot tuvāk. Mani senči, cik vien dzimtas ciltskoks man zināms, ir bijuši no Ventspils, Jūrkalnes, Mazirbes, Engures, Mērsraga, Kolkas, Rojas, Ģipkas, Salacgrīvas un Dundagas. Tā kā cienot savus senčus, portālā komunicēju kurzemes piekrastes iedzīvotāju dabīgajā izloksnē, vai precīzāk - cenšos to darīt. Jūsu zināšanai, šādā izloksnē vietējie "aborigēni" runā līdz pat Ainažiem. Atteikties no savu senču valodas es uzskatu zem sava goda. Atļaušos piebilst, ka Jūsu valoda diemžēl ir "piebārstīta" ar amerikanizētu angļu slengu, krievu saikļiem un prievārdiem, kā arī novienkāršota ar interneta vidē lietotiem saīsinājumiem. Un tas nebūt neliecina par jūsu intelektuālo pārākumu.
Ornitologs to hehe un Rozā divritens 25.08.2010, 20:24
0
Paldies, ka jūs esat, jo ir patīkami dzīvot vienā pilsētā ar Jums.
Fedja 25.08.2010, 20:39
+4
Es neklausos, ko par mani saka citi, jo, piemēram, podam un dakšiņai ir pilnīgi dažādi viedokļi, vienam es esmu devējs, otram - tikai rīma :))
Mācītājs 25.08.2010, 20:41
+5
Pa ko te plēšas, man i 100% augstākā izglitib kā ari cits zinašans kas dzīve i dikt noderig, man te kādam nav japras kā autiš jaremonte, kur aug kok, sēns, kur ķeras zīvs, kura estāde var dābt kād izziņ, ja vaig pareizos likums un noteikums māk sameklet un var krievisk, anglisk, vācisk ja vaig, bet man patīk izteiktes vieteja izloksne, jo es pa nelaim i sāvs zēms patriots un man nav vienalg ka mums politiķ karin makarons uz ausim, ka vīņ jebkuram kas dos naud laizis diben un neveicinas pašems sāv razošan, piedevam mēģinas notirgot pēdejos valsts uzjēmums.
Taka visād divriteņ,ha ha un jums lidzig peturas pe vien nik lai var izsekot jūs domgājieniem.
Roza divritens 25.08.2010, 21:34
-6
Nu nav jeegas te plaatiities, ka tu propogandee ventinju akcentu, shii tavas ambiicijas beidzas liidz ar sho forumu. Ja jau esi taads patriots, tad kaapeec nerunaa ikdienaa shaadi? Tukshu salmu kulshana... Tas buutu tas pats, kas es teiktu, ka esmu kaisliigs auto tuuneetaajs, jo uzliku savam fordam spiidiigu izpuuteeja galu, fake. Tas pats draugi ar jums, censhaties izlikties interesanti un piesaistoshi ar runas stilu, bet ne saturu.
hehe, hihi uz roza riten... 25.08.2010, 22:40
+1
Duets.
+ 26.08.2010, 06:44
+6
Hehe
Pirms parmest kadam ventinu izloksni, iemacieties pats pareizi rakstit latviski. Nerunaju sheit par garumzimem vai mikstinajuma zimem. Bet tos komatinus gan vajadzeja salikt pareizi. Ka tad isti ir, fascine jeb fascione? Un shis komentars: he he 24.08.2010, 21:58 vispar griezhas ausis ar nepareizu gramatiku. Toties roza ritenis ir parcenties, komatinu par daudz, ka ari pielietota valoda neliecina par labu izglitibu....
Ventspilnieks 26.08.2010, 08:42
0
pārāk garš teksts ko lasīt,vnk slinkums....:D
Rozā divritens 26.08.2010, 08:45
-6
Man jūs cenšaties piekasīties pie komatiem, bet ka viens laiž lohu it kā Ventiņu mēlē, to neviens nemana! ok, lai šie Ventiņu čivinātāji karlīnes ielas svētku laikā pieiet pie saucamās zāļu tantes, un paklausās, kā ir pareizi jārunā, ātri vien atgriezīsieties realitātē.

Jā, gramatikas ķļūdas rodas ātri rakstot, bet "it kā" Ventiņu akcents tiek apzināti piedomāts - sviests
** 26.08.2010, 09:03
+4
Ja pec roza riten padom mes tagad neviens vairs nepiekops dzimto dialekt, tad jau tas izzudis vispar! Paliks tikai tas tantuks karlins iels svetkos, kas agr vai vel to mus smuko dialekt panems lidz sev kapa un nebus vairs neviens, kas macet ta runat.
es ++ 26.08.2010, 09:18
+1
Gan jau būs,kur liksies?
Ventiņš kaut gribēdams, Rīgā iebraucot, latviešu mēli īsti pareizi nekad nemācēs.
Krišs 26.08.2010, 10:53
+2
Tur jau i tie sūd, ka tagac vairs tā neruna, kā 50 gād apakļam, un ja nerunas, ta pēc 20 gadiem svešvalods kārie bērn to vairs vispār nezinas. Īr sāv valod a tikais vairs skolas gandrīz kā svešvalod mācas, un pa lībiešiem es vispār stāves kluss.
Blonde 26.08.2010, 13:02
+1
8.45
Mān seņč izrunej vārds mazbišķiņ citādak ka zāļsiev L.R.
Un oters,ka vietje ikdiene biež runa bez galotnem,neko netēle
Blondei 26.08.2010, 13:29
+2
Tā viš i, es teu pekrīt.
pārkopec 26.08.2010, 14:58
+2

Kuraž Krišs

RUDIŅ DZIESM

Atkal aizgāj’s mīlēs vas’riš,
Atkal velk uz rudiņ pus’,
Druv’s stāv novākt’s, louk i nokopt
Ciem un mežmal’s − vis i klus.

Ne vairs gotan pļave boure,
Nogūl’šes uz kreise sān,
Neredz maģe Janc vairs moure −
Tas nu tagad bļouj pa plān.

Nekorkst vārd’s vairs novakares,
Neciere vairs storķs pa louk.
Tik pa kokem plikes zares
Ploses krus un liet’s un ouk.

Saimnic taises broukt kad tierge
Samouc trīs pār zeķ’s sev kā’
Bet kad jābrouc, acs vien mierge,
Nevar tikt vairs vez’me tā.

Ja tev sabāzt vienes rātes
Aboļ, kartupeļ un plūms,
Tad tik pabrīnes un skates
Kur tev pašam sēd’t būs rūms.

Staige Žans pavisam šļorkans
− Milds vairs neguļ oukš uz klēt,
Nevar nākt vairs ciem’tes šorpan,
Kā to sierd var panest spēt!

Uldriķ Emmans vienes kreņķes
Sēd iekš stellēm un tik roud:
Veces dzīve atkal šeņķes,
Kamēr nodzert būs vis noud.

Un pats saimniks, pier’ roucs krunkes
Nevar gul’t ne nakt, ne dien.
Čigān viņam Ventmal lunkes
Nospērš vesel vezam sien’.

Tā, rou, katram ir sov nelaim −
Citam gāl sāp, citam šņups −
Un ik katrs rudiņ lame
Le viņ labāk parout jups!

Bet kad pļave puķ’s vēl ziede
Bi pavisam citād dzīv:
Ne tad sals, ne oukstums biede,
Katram bi sov dār’šen brīv.

Tagad nezied puķ’s vairs pļave,
Necierē vairs storķs pa louk
Katrs vilce māje save
Klouses, kā dzied vējš un ouk.

Kur tu aizgāj, mīļes vas’riš
Vairs tik liet’s man graban rūt.
Nobierst šņudoukte pārs as’riš,
Un ap sierd tik grūt, tik grūt...
Krišs 26.08.2010, 17:47
+2
Vel jau i Kārkļ Emmam "Tā viš i", un Ālant Viļ "Lakstgals ievziede: dziesms un dziesmiņs ventiņ valde".Bet es iemetis te kād rindiņ no Straut Zig

Piektdiens vakre tā ap sešem
Grābnes viens gar namdōr kliņķ
Vai tas būtu kāds no svešem
Nevar atrast tumsē riņķ?

Es tais vāļē - kaimiš Andrejs
Tāds kā ierāvs stāv aiz dōr,
Jēren gāle, kažoks plandes,
Mopšel paņēms līdz pie šnor.

"Ko ta krates, nāk takš iekšā,"
Aicin es šos ābs ar sun,
"Noslauk kamaš namdōr priekšā,
Es pa tolaik uzstaiss gun!"

Šis velk laukā butel sīve,
Nu, sadabūj es piekampt zuv.
Dzer un pārspriež kā iet dzīve,
Ko dar nāburg tāl un tuv.

Es vēl sadabūj vine salde,
Dziedāj mēs par mež un nakt...
Andrejs uzsit kulak galdē:
"Joren, jāiet rīt uz jakt!"

Rītā gāl kā lapseņ punders,
Sierds ar kokem izsit takts,
Ausīs dūc kā milzīgs dunders,
Acīs reizēm satumst nakts!

Nu bet, norun paliek norun,
Sadabūj es biss un skrots.
Tad jūs nepazīst vēl Joren -
Neraus to ne šnābs ne jods!

Medīb krancs jau dreb kā sale,
Uzmet plecos medīb taš,
Nav ko kavēt - jābūt gale
Deviņos pie Gare Saš.

Vēl pa ceļam iekrien bodē,
Izkaulē div butels šnābs,
Jo pie medniekiem jau modē
Apliet katar šāvan lābs.

Jauki gan tai meža zaļe -
Vāvers eglē danco tvists,
Puten kors rau kuplejs vaļe,
Bērze rājes medeņ vists.

Nu, savāces mūs vīr kād četer
Vis bij āpbruņot līdz zob,
Va būs vilk, va cūk, va teter -
Pievākt vares vis ar god!

Ierāv katers vēl pa šļuke
Un tad sastājies uz masts.
Es tā pohās bij jau cukē -
Krančam rādījes div asts.

Pirma maste gāj kā kare -
Šunels rēj un mednieks šau,
Katers darīj ko vien varēj,
Beigās nekas nošauts nav.

Toties pusdiens bij kā kāzes -
Iesme čorkstēj medniek dess,
Brandavs saliets visiem glāzes,
Pietrūkās tik meits un džezs.

Kad bij dūše tā ka zvērem,
Katers sagribēj jo šaut,
Viens jau muld par tīģer bērem,
Otrs grib mājes bullēn kaut.

Es ar drūmīg lūrēj krūmes,
Ieraudzīj uzreiz div laps.
Stobers tines pulver dūmes,
Jādomā, bij abiem diviem kaps.

Več nāk klāt un sit uz plecem:
"Tu takš esi puik uz god!
Jaunie netiek līdz vēl večiem,
Tie lai krūmes klapē ods!"

Bet, kad es ieraudzīj KO nošāvs -
Dullums izkūpēj kā dūm,
Sierds man iedrebējās sāpes -
Man mopšel augšpēd guļ zem krūm!

Tagad es pie sevem domē,
Neskait man par dull vai trak,
Ka nevienā medniek mugursomē
Nedrīkst būt no šnāb ne smak!
ursuss 26.08.2010, 21:29
+2
Esmu no tiem, kas nebija vienaldzīgi "pončikos" ...
Bet...
Esmu gatavs apspriest globālo un vietējā mēroga ekonomiku, politiku, reliģiju, rūpniecību, etniskos un enerģētikas jautājumus.
Kāda veida padoms Jums būtu nepieciešams šajā provinču provinces tenku lapas forumā?
(ginekoloģiju un entomoloģiju nepārzinu)
he he 27.08.2010, 09:21
-3
Nu nedomāju šeit uzsākt baigi globālo tēmu, bet izteikt savas domas par lietotāju spējām komunicēt (protams nevisu, jo ir jau ļoti patīkami runātāji). Gramatiku un burtiņus nelietoju visus gluži pareizus, jo nerakstu diktātu. Tas, ka šī ir ventas balss nebūt nenozīmē, ka sliktāka par NY Times, kaut zinu, ka lielākā daļa no šo sarakstīto netuvu nav bijuši NYC.Un vispār man ir pie pakaļas, ko šīs lapeles komentātāji (pāķi) gvelž.
Rozā divritens 27.08.2010, 09:46
0
Es grib redzēt mūsu daiļrunātājus dzīvē, tiekamies Karlīnes ielas svētkos un noņemam maskas, tad aprunāsimies.
Fegja, **, Mamels, un citi filologi... jums jālepojas :D
guru 27.08.2010, 09:46
+2
hahahahah - labais - visi, kas nav bijuši NYC, ir pāķi!

JEIIIIII!

es i pāķs!
> he he 27.08.2010, 12:10
+3
...šīs lapeles komentātāji (pāķi)...
Arī tu šo lapeli komentē, dārgais!
Fedja 27.08.2010, 13:41
+5
Ritenim
Paties nebut slikt ieraudzit vaiga shitad khengataj. Diemzhel del tev es uz lidmashin neskries. Man mask nav pat portala, rakst, ko doma.
Bet tev, hehe, trukst pat elementar pieklajib, tapec nekritize cits.
Krišs>Rozā divritens 27.08.2010, 22:18
0
Un kā ta Jūs vares atpazīt? Jauns cilēks uz uz laškrāss vellapēd, kas ik pa laikam diktam kāse?
Milda-Rozā divritenim 01.09.2010, 18:47
+3
Domāju,ka cilvēki raksta tā,kā viņi tai momentā jūtas.Nevar jau visu laiku būt vienāds,tas tapat kā lamāties-dažreiz tak gribas.Tas pats ir ar izloksnēm.Šodien,varbūt ,gribu rakstīt latgaļu izloksnē,vai tāpēc esmu bez izglītības vai bišku glups?Aizej uz Amatu māju-tur var dzirdēt ventiņmēl visā smukumā.Un-nedomāju,ka Līga ir bez izglītības!
Uzskatu,ka Tu izsakies ļoti nekorekti.
qwerty 01.09.2010, 18:58
+3
avots :www.bedre.lv
Tos, kas aktīvi komunicē gan virtuālajā vidē, gan reālajā dzīvē var iedalīt piecās grupās:
1. Tie, kur runā, izsaka savu viedokli, un tas vienmēr būs vispareizākais, tie vienmēr strīdēsies par savu taisnību, pat ja tā nav taisnība(virtuālajā vidē tos sauc par troļļiem, trollētājiem, ļoti izplatīti Latvijas internetvidē, aktīvi komentētāji);
2. Tie, kuri kādā pavedienā pateiks kaut ko: zina, vai nezina par lietas būtību kaut ko - tas netraucē izteikties.(virtuālajā vidē sauc par ziņu (postu) vācējiem);
3. Tie, kuri novēro, klusītēm, tomēr novēro un īstajā brīdī, īstajā laikā pasaka savas domas (virtuāli tie var būt gan čata novērotāji, gan forumu – pārsvarā viņi uzkrāj informāciju, izsaka vērtējumus, bet ļoti reti, turklāt šis viedoklis būs nobriedis un pārdomāts.)
4. Tie, kuri reti, kad interesējās par apkārt notiekošo, ir pavisam normāli un reti, kad apspriež politisko situāciju valstī vai veļas pulvera cenas vietējā veikaliņā (virtuālajā vidē tie ir parasti neinteraktīvie lietotāji, kuri internetā meklē tikai to, ko vajag.)
5. Interaktīvie, informētie, vienmēr zinošie interneta lietotāji. Gluži kā tante no kaimiņdzīvokļa, kura visu redz, dzird un kurai par visu ir viedoklis. Šis mazliet sasaucās ar pirmo, tomēr ir atšķirība, jo šis tips ir izglītots, nekuļ tukšus salmus.
Varētu būt arī sestā grupa, tādi, kuri savu brīvo laiku pavada iepazīšanās un sociālajos portālos ar mērķi iepazīties, parunāties - t.s. attention whores. Retie tiek līdz reālai komunikācijai. Tas gan nemaina lietas būtību - galvenais mērķis "apmierināt" savu vēlmi pēc uzmanības un komunikācijas ir sasniegts.

Nobeigumā gribu piebilst,ka ik vienā no mums mīt gan tas "nolicējs", klusētājs, informācijas vācējs u.c., tikai kurā brīdī katrs no šiem tipiem pamostās, tas ir laika jautājums. Un kāds tips esi Tu?
Milda-Qwerty 01.09.2010, 19:38
0
Labs komentars.
Pievienot komentāru
Salsti?