Sestdiena, 4. februāris, 16:34
Sveicam: Veronika, Daila
Šodien Ventspilī: -16 .. -18 °C, mākoņains, bez nokrišņiem
pircēja 19.08.2010, 12:56
veikala pārtika
Šodien iepērkoties mini topā uz Saules ielas ,pavaicāju kasierei vai svaigs piens ir?Un atbilde skanēja tā:kā es varu zināt !Es tikai esmu kasiere,tad jautājums kam viņa vispār ir vajadzīga??Regulāri šai veikalā nav laikus pasūtīta prece pienu atved 16.00,preci pasūta pati veikala vadītāja,kad viņai ir brīvs laiks!!Cik es to lietu saprotu prece jāpasūta no rīta vai arī no vakara lai būtu no rīta ko tirgot.Šī jau nav pirmā reize,tā tas notiek regulāri..
Komentāri
!?!? 19.08.2010, 13:59
0
atkal tops rullēē
....... 19.08.2010, 14:03
0
es skatos ka TOP tēmas rulle! laikam vadībai vajag aizdomāties kāpēc tik daudz neraksta par citiem veikaliem, piemeram, Maxima, Superneto, Tobago, Iki un tt. un vienmēr viss ir, gan maize 10 vakara gan piens svaigs, bez visādam atrunam ka trūkst tāpēc ka no rīta būs svaigs.
Ieva 19.08.2010, 14:08
-9
ziniet kāpēc raksta par Top un M&D veikaliem, tāpēc, ka citur jau nav kur iet :D
Un ja nezinat veikala sistēmu, ka katrs darbinieks atbild tikai par savu nodaļu, tad vajadzētu tā kā pastāvēt klusu!
to Ieva 19.08.2010, 14:16
+4
Es ļoti labi zinu Diānas sistēmu, tāpec labāk pati pastāv klusu ja nezin! Tici man Ventspilī ir daudz veikali kur iet, ko es arī daru! Un ja pardevējaj kaut ko pajautā , neatkarīgi no tā, vai tu esi kasieris vai stāv aiz letes, viņai vjag vismāz mēginat palīdzēt! Laikām Tu strāda Diāna par kasieri un tagad mēģini sevi attainot!
Ieva 19.08.2010, 14:26
+2
Kādi mēs visi nekulturāli!Nu protams, ja neredz kas to raksta, tad jau var parādīt savu īsto seju!Jā esmu strādājusi top veikalā, bet ne pie kases un tāpēc zinu ko runāju!Aizej tu un pastrādā kaut vai mēnesi ar to atalgijumu un tā saucamajiem klientiem, kuri to tik vien dara veikalā kā izlādējas uz darbiniekiem!Katru dienu nāciet un uzdodiet vienu un to pašu jautājumu: vai bulciņas ir svaigas?- a to, ka aiz muguras pārdevējai stāv tikko izkrāmētas bulku kastes un viss veikals smaržo pēc tikko ceptām bulciņām, to jūs izliekaties nemanām-, vai piens ir svaigs?- a to, ka uz paciņas ir termiņš un to, ka piegādātājfirmai nav tikai viens tops klients, bet ka vēl ir tas pats Rimi, Maxima, Ikki utt, to jau jūs ar nespējat iedomāties-, vai maize ir svaiga utt.padomājiet līdzi!!! Vai tad jums starp paziņām un draugiem nav neviens, kurš strādā pārtikas veikalā par pārdevēju?Paprasiet viņam, kā tas ir strādāt ar klientiem!
to Ieva 19.08.2010, 14:37
-6
vispirms, šīs portāls ir anonims, un tev man vārds pilnīgi neko neizteik, otrkārt aizej pie psihiātora.
JETE 19.08.2010, 14:59
+5
Nav jau runa par kultūru,bet gan par attieksmi pret cilvēkiem kāpēc man būtu jāiet uz RIMI ja man ir blakus veikals kur varu nopirkt nepieciešamo preci ??Ja tu neproti strādāt ar klientiem tad jāmeklē cits darbs- fabrikā kur nav klienti vari sarunāties ar burkāniem vai citiem dārzeņiem(piemērs)Es tērēju savu nopelnīto naudu un gribu pirkt svaigus produktus...Tu Ieviņ vari ēst vecu maizi skābu pienu,bet man ir nauda un gribu svaigu produkciju??
Ieva 19.08.2010, 15:44
0
Un tas ka citi nemāk kulturāli runāt, tas nozīmē, ka jums ar līdz tādam līmenim jānolaižas? "to Ieva" ja esi tik gudra, tad iemācies no sākuma gramatiski pareizi rakstīt-kas tas tāds ir: psihiātors- ko viņš ziemā ēd?Vai tiešām latviešu tauta nemāk normāli diskutēt? "Jete" tev nav gadījies nopirkt nevienā citā pārtikas ķēdē sabojājušos preci, kaut vai tai pašā Rimi, tev nav nācies pie gaļas un salātu vitrīnas stāvēt un gaidīt kad tevi apkalpos, jo redz pārdevējai labāk iepatikās tas klients kurš pie vitrīnas pienāca pēc tevis? Man ir gadījies gan un ne reizi vien!Jūs domājat, ka vienīgā "Diānā" strādā cilvēki, kuri kļudās? nākamreiz ieejot citos veikalos, paskatieties kārtīgāk!
to Ieva 19.08.2010, 15:53
-7
psihiātors - nervu ārsts, tev viņš tik tiešam noderes, es saprotu ka Tu tikai latviešu valodu zini, tad ir skaidrs neko dzīvē neesi iemācījusies.
piekritu JETE 19.08.2010, 15:58
+5
tieši tā!
Priekš tam viņš ir pārdevējs, lai sniegtu pircējiem info. arī redzot kastes ar bulkām var rasties jautājums vai tas ir svaigas.vai arī uz letes iespējams ir vakardienas bulkas vai tomēr svaigas???
un par pienu runajot - domaju ka autore bija domajusi vai ir pievests svaigs piens, nevis vai piens ir svaigs.
Jums Ieva ir jāmācās saprasties ar cilvēkiem, ja jau izvēlējāties strādāt tirdzniecībā.
un runājot par algu un klientu attieksmi.- neviens jau neliek tur stradat.
Un strādājot tirdziecībā un ciešā saskarē ar cilvēku tādu frāzi- KLIENTAM VIENMĒR IR TAISNĪBA.
Ieva 19.08.2010, 16:09
+3
tāds vārds psihiātors nav nevienā valodā mīļā- ir psihiatrs tavai zināšanai un varu derēt, ka zinu vairāk valodas par tevi!Tas, ka aizstāvu Diānu un visas pārdevējas nenozīmē, ka esmu pārdevēja, sen jau tādā amatā nestrādāju un ļoti ceru, ka nekad dzīvē kaut kas tāds nebūs jāatkārto(nevienam neiesaku).Tikai neaizmirstiet, ka pašlaik it kā valdot krīze un vadība visos uzņēmumos(protams ir jau arī normāli cilvēki priekšnieku amatos) izmanto šo vārdu, lai maksātu NEKO un despotiski izturēties pret saviem padotajiem, savukārt gudri cilvēki man piekritīs, ka tas, ka tev savs amats nepatīk nenozīmē šajos laikos, ka var tā vienkārši pacelt cepuri un aiziet!Vai ne tā?!
Ieva2 19.08.2010, 16:09
+1
Slima diskusija Kārtējā žults izlikšana.
Tad neej uz to veikalu un nepērc to pienu, ja nav vēl svaigs pievests.
Fui.
to Ieva 19.08.2010, 16:26
+4
Paldies Dievam! ka Tu vairāk nestrādā par pārdevēju!
Ieva 19.08.2010, 16:47
0
Ieva2- pilnīgi tev piekrītu!
esat dzirdējuši par tādiem enerģijas vampīriem, kuri kašķējoties nevis zaudē enerģiju, bet gan iegūst.....
Neļaušu viņiem uz sava rēķina kļūt stiprākiem :D
attā, es veru savu logu ciet :D :D
to Ieva 19.08.2010, 16:55
-3
nu kad atversi to logu ,izdzeri glāzi ar ūdeni, saskaiti līdz 10, tad izlasi savus komentārus, un sapratīsi ka kašķi meklē TU! Cilveki vienkarši izsaka savas domas, bet necenšas pierādīt ka balts ir melns un melns ir balts!
lapsa 19.08.2010, 16:57
+10
Ko "kasāties" gar nabaga ievu? Nu nav tā A/S Diāna tik perfekta, nav arī Rimi, Superneto, Mego, Elvi, Iki utt.... Katrā nozarē un katrā veikalā ir savi mīnusi. Es varētu daudz slikta pateikt par jebkuru veikalu. Varētu arī pārdevējas dažas nosaukt vārdos. Nu ja nepatīk tas veikals, nepatīk kā tevi apkalpo nu ej uz citu veikalu. Mēs cilvēki esam izlepuši, pašiem slinkums paskatīties realizācijas termiņus. Drīz gribēsiet, lai visu mājās pieved. Un savus dupšus vispār neizkustināt? Nu nepatīk man tas veikals, eju uz citu. Kāda problēma? Bet vai esat kaut reizi pamēģinājuši ar smaidu iepirkties? Tad arī pārdevēja, kasiere sāk smaidīt pretī. Viņām ar nav viegli strādāt tās garās stundas.
Es pati esmu strādājusi apkalpojošā sfērā. Ticiet tas nav viegli, visu laiku smaidīt, it sevišķi, ja klients uzdod tiešām stulbus jautājumus. Bet tad kad atnāk klients un pasmaida, kaut vai uzdod stulbu jautājumu ar smaidu, tad arī mums strādājošiem gribas pasmaidīt.
ome 19.08.2010, 17:02
+5
ko jūs te bērni strīdaties, nepatīk ejam uz citu veikalu.mums vāczemē visas pārdevējas sasveicinās, smaida un vēl novēl jauku dienu, vai vakaru, vai jaukas brīvdienas. atkarībā no tā kad iepērkas. zinat es te piekrītu lapsai. smaids dara daudz. es kad te bij ciemos uz savu dzimteni, tad ar smaidu gāju uz veikalu. un zinat tās pārdevējas ar sāk smaidīt, un apkalpo pa pirmo zort. nav ko kasīties, da kād šķirb vai tas rimi, diāna, vai vēl kād mazā bod. smaidam
Ojars 19.08.2010, 17:08
+1
Nu - lapsa- , malacis, arī es nesaprotu, par ko ļaudis te šūmējās!
qwerty 19.08.2010, 17:10
0
vislabākā frāze ko pircējs aizejot no veikala var pateikt nelaipnai pārdevējai ir:
''JŪSU LAIPNĪBA IR NEIZMĒROJAMA''
Pamēģiniet,iesaku. Katru reizi priecājos par reakciju-cita paliek domīga,cita apklust,cita mēģina smaidu izmocīt.
Omei 19.08.2010, 17:17
+1
Grüß Gott!:)
tantiš 44 gad 19.08.2010, 18:01
0
es ar i izbijs pardevehjs,bet piekrītu lapsai,neviens bodiš nav ideāls,un tagadējās aldziņs,le dies stāv klāt,bet berniņ ēst pras ,nu nevar pagaidit,kad naud bus vairak,ta ka jem nu pa lāb,kad tev smaid,smaid pret utt.
klientam NE VIENMER ir taisniba 19.08.2010, 18:04
+3
veco novazato frazi laiks aizstat ar jaunu:klientam ne vienmer ir taisniba/klients ir javirza pareiza virziena !
lija 19.08.2010, 18:12
+1
piekrītu Ievai...kā pārdevēja var pateikt ir svaigs vai nav svaigs, ja nu vienīgi katru produktu pagaršojot, man pašai gadījās nopirkt pienu tikko atvestu uz veikalu, aizgāju mājās vārīt piena zupu un piens izrādījās jau skābs!!!!!tā kā pārdevējas nevar zināt kas tai piena pakā atrodas un kā bulciņas garšo utt...!!!
..... 19.08.2010, 19:02
0
Tekstiņu izlasiet līdz galam --pienu ved tikkai vakarā kad vadītājai ienāk prātā....
lija 19.08.2010, 19:22
+1
..... tekstiņš ir izlasīts līdz galam, pirmais jautājums bija "vai svaigs piens ir" - tā lūk daudzpunktiņ!!!
Krišs 19.08.2010, 19:51
-1
Varet padomat, ka mums visiem te i diktam lielās algs, ka mumsīm to tik vien gribas, ka smaidit. Bet man nau nevien brīd ienācs prāta klient pasūtit uz pod. Es sāv darb mīl, un kauč ar man vairs nemaksa, ta ka dīu gād apakļam, bet es vienalg strāda ka košiš un pret saviem klientiem izturas a cieņ. ( a vīņ pēc tam man dārgs konjaks nes, kūrs es nemazam nebrūķe)
forsa 19.08.2010, 20:16
+3
Ta taisniba,ka biezi preces pasuta vaditaja,kura neko no ta nejedz(iipasi jau Andreja iela).Bet kad sanak kibele,tad pardevejai,kas strada tai nodala,ta jaizstreb.Jo vaditaja nekad savu vainu neatzis.Tadel vien no darba aizgajusas daudzas pardevejas,kuras tiesam labi pildija savus pienakumus.
muļķe 19.08.2010, 23:40
0
a kas ta tagad ir vadit andrejielā?
lilita 19.08.2010, 23:56
0
Emma
:) 20.08.2010, 06:31
+2
Kārkls
suka 20.08.2010, 08:11
+1
īpaši patīkami bāzties virsū kasierei varētu būt, kad tāda kārtīga rinda ir un viena kase strādā - tad var sākt kārtot galus, uzzināt par pieniem, desām un olām un pie viena, kāpēc tikai viena kases strādā .. nu ko var zināt kasiere par pieniem? svaigiem kašķi var visur atrast ... kad paceļo pa ārzemēm, tad mūsu bodēs labāk neiet kādu laiku, jāadoptējas
acis 20.08.2010, 09:12
+2
Katram pašam acis pierē un prāts( ja jau māk apieties ar datoru un te gudri rakstīt!). Ja nav acis, jāņem brilles vai lupa talkā, un jālasa pašam derīguma termiņš. Jānovērtē prece vizuāli. Esiet paši acīgi, tad vecu nenopirksiet! Kas precei iekšā, neviens pārdevējs nepateiks. Tā jau būs cita problēma un cita runa citā līmenī.
Smaidīsim viens otram pretī! Zinu, cik stulba sajūta, kad tu sveicini veikalā ienākušo, bet pretī nesaņem neko, vai uz tevi noskatās kā uz ienaidnieku. Katrs ārzemnieks ienākot pirmām kārtām pats ar smaidu sveicina pārdevēju un izejot atsveicinās. (Tas no pieredzes strādājot rūpniecības preču veikalā).
Teikumiņš "Paldies par jūsu laipnību!" no pircēja mutes noderēs gan laipniem gan nelaipniem pārdevējiem. Vieni lai priecājas, otri lai padomā...
OU 20.08.2010, 10:04
-2
Poruka ielas Topā ir pašapkalpošanās zāle,tā kā ar kādu jautājumu nav pie kā griezties,ja nu vienīgi laimējas,ka pie vajadzīgās preces ir kāda darbiniece,kas to izkārto,bet par citu
plauktu viņa neko nezina:)Tas ir dīvaini,ka savā veikalā viņas ir kā
viesi.
omīte 20.08.2010, 10:06
+3
Es eju visur ar smaidu un dabūju visu,ko gribu,pat to,kas jāiznes no noliktavas:)
zemūdensroze 20.08.2010, 10:07
+1
Ko jūs par tiem termiņiem varat pērties. domāju, ka autore bija domāju vai ir pievests svaigs piens, nevis vai ir svaigs piens. vajag lasīt nevis burtiski, bet aizdomāties.
Un Ievai ieteiktu nedaudz savaldīt savu muti. Domāju, ka Bergmanim būtu ļoooti interesanti palasīt šo te visu.Un šaubos vai kāda augstākstāvoša Top veikalu tīklā strādājoša persona atļautos rakstīt šādus komentārus. Reāli iedragā veikala reputāciju
kā tad 20.08.2010, 10:25
+4
atnāks Bergmanis un visus atlaidīs! / šito stāstiet bērniem vakarā.
Kā kasiere, kas neatiet no kases, var zināt, kas notiek preču pieņemšanas zonā aiz vairākām durvīm? Un vēl,- ja šodien atved pienu ar realizācijas termiņu 24.augusts, tad tas ir uzskatāms par svaigāku, nekā vakar atvestais ar realizācijas termiņu 24. augusts?...cik gan tupi var būt cilvēki! Uzlieciet brilles, ja neredzat, kāds datums tur uzspiests! Un kasiere nezinās, kas pakā iekšā, jo nav tās pakas vaļā plēsusi un malciņu no katras nostrēbusi!
........ 20.08.2010, 11:02
+2
nu vaitad patiešam pardevēja nevar ar vienu aci paskatīties uz termiņu un pateikt ka tas piens ir svaigs? tas ir tik grūti laipni atbildēt cilvēkam? kas to parasti prasa?- omites un tantiņas! viņam bieži nav tas brilles līdzi. Pati kādreiz nostrādāju veikalā 4 gadus, un varu pateik ka kašķīgu cilvēku ir maz, ja tu laipni atbildes un pasmaidīs nebūs jau problēmas. Un nevajag attaisnot pārdevējas rupjību sakot ar globālo krīzi un beidzot ar mazām algam, piemēram taja pašā Rimi vai supernetto algas vēl mazākas bet par visiem šitiem gadiem nevienu sliktu vārdu no viņiem neesmu dzirdējusi!
forsa 20.08.2010, 13:56
+2
Ta nu tas ir.Citos veikalos vadiba vienkarsi ignore sos kaskigos cilvecinus.Bet TOP veikalos viniem ir ista vieta izladeties.Jo zina,ka prieksnieciba vienmer nostasies vinu puse,tur viniem atlauts viss-pat nosaukat pardeveju pedejiem vardiem.Bet,ja iesi sudzeties,tevi vienkarsi atlaidis no darba.Bez iepriekseja bridinajuma,nemaz nerunajot par atlaisanas iemeslu.Bet vai tad TOP prieksniecibai vispar vajag iemeslu,lai kadu atlaistu?Nee!Atlaiz un viss.Iesi sudzeties-darbu vairs nekur nedabusi.Tada luk ta dzive TOPA.
*** 20.08.2010, 16:57
+2
Man liekas, ka tāds termins kā "svaigs piens" ir jāaizmirst. pakās jau nav piens,betpiena produkts. Kā pārdevēja vai kasiere var zināt, cik tas svaigs, tad jau būtu jānogaršo visa lielveikalā esošā prece, tas jau nav tirgus. Tiešām uz pakas ir derīguma trmiņš,ņem un izlasi.
Var tik pabrīnīties, kas jums rokās iedevis datorus? Nevina normāla komentāra, tikai kašķis.......
forsa 20.08.2010, 20:20
+1
Piekritu.Pardeveja pie kases nevar zinat par visam precem.Uz katra produkta ir atrodams realizacijas termins,ta sastavs,ka ari razotajs vai izplatitajs.
siika 20.08.2010, 21:52
+4
Kādreiz bodniece bija pirmā persona ciemā,tagad cieņa pret šo profesiju nav vispār.Iesaku arī cilvēkiem padomāt,ka šī nozare ir vienīgā kur darbiniekiem nav nekādu tiesību ir tikai pienākumi.DRĀŽ tevi priekšniecība, instances un arī pircēji.Ir protams tādas pārdevējas,kas ar laipnību ir uz Jūs.
pircejai 21.08.2010, 10:57
+3
tu nu gan esi jociga!tev acis kura vieta?taja vieta lai jautatu kasierei vai piens ir svaigs labak butu paskatijusies deriguma terminu. Un tas ka piens butu atvests no rita vai vakara jau tos ciparus (deriguma terminus) nemainitu.
ko var nemties...visi tik slikti un nelaipni.ja nepatik tas veikals var tak iet uz citu,bet ne te portala jakengajas.
latviesiem labakas pusdienas ir-otrs latvietis. fuj tauta kaunas!
... 21.08.2010, 15:46
+1
Ir gadījies kad plaukti tukši un uz ko tad lai skatos,ja pl.12.35 nav atvests nekas??
// 21.08.2010, 22:11
+3
Pie noliktavas piebrauc kravas mašīna. Vadītājs izbāž galvu no kabīnes un kliedz:
- Man vajag desmit olas!
Noliktavas pārzine ieskatās noliktavā un skaļi sauc:
- Piecus krāvējus, ātri uz platformu!
mazliet 31.08.2010, 14:16
+1
Nevaru saprast,kāpēc gan redzat tikai slikto!!!???Tāpat jau nevienam neiet brīnumaini jauki,bet nē!!!Vajag vēl taču kādu noriet.Un jūtamies,kā sveista maizi dabūjuši par brīvu.Redzam tikai to,ko vēlamies redzēt,bet vai kāds ir pamanījis arī ka šajā veikaliņā kassē mēdz strādāt,ne vissu dienu,bet pa laiciņam,ļoti laipna un smaidīja pārdevēja?Vienmēr laipna un atbildēs uz visiem jautājumiem.Varbūt tiešām cilvēks ir savā vietā?
KRX 31.08.2010, 14:44
+1
vot, dēļ šitādām kašķvecenēm arī pārdevējais diena sabojāta!
Tev grūti apskatīties termiņu uz pakas vai?!
pirktavnīca 31.08.2010, 15:23
0
KRX izskatās kā tieši no kases nācis
mazliet 31.08.2010, 15:25
0
,,sviesta maize,,par brīvu :)
ventspilnieks. 31.08.2010, 15:33
+2
kādreiz ēdās par maksimu,tagad par topu?:D ej uz tirgu!:D
Pievienot komentāru
Salsti?