Sestdiena, 4. februāris, 17:05
Sveicam: Veronika, Daila
Šodien Ventspilī: -16 .. -18 °C, mākoņains, bez nokrišņiem
Sašutusī 20.07.2010, 14:31
Ekskursija Užavas alū
Gribu informēt par piedzīvoto Užavas alus darītavā 17.07.2010 plkst.13.00.
Šajā laikā notika Užavas alus darītavas īpašnieka kundzes Irēnas Pumpures vadīta lekcija Velo Ventspils riteņbraucējiem un SIA „Lanordija” 50 cilvēku grupai, kurā pret Velo Ventspils dalībnieci tika vērsta fiziska vardarbība.
Kad Velo Ventspils dalībnieki virzījās uz Užavas alus darītavu telpu pusi, SIA „Lanordija” grupas pārstāvji nostājās durvju priekšā, sacīdami „Mēs negribam, ka jūs klausāties šo lekciju kopā ar mums” un kāds vīrietis vardarbīgi pagrūda Velo Ventspils pārstāvi viņas histēriski raudošā bērna acu priekšā. Rodas jautājums, kāpēc vienai grupai ir lielākas tiesības nekā otrai, lai gan abas grupas bija pieteikušās uz lekciju vienā laikā, pie tam savas ambīcijas apmierinot īpaši brutālā veidā. Vai būtu atgriezušies viduslaiki?
Visu mūžu esmu dzīvojusi ar pārliecību, ka cilvēki viens pret otru izturas ar cieņu un sapratni, bet šis gadījums manī radīja lielas pārdomas par apkārtējo attieksmi vienam pret otru. Izbrīnu rada arī fakts, ka neviens no apkārtesošajiem 50 cilvēkiem neizrādīja ne mazāko ieinteresētību konflikta atrisināšanā.
Komentāri
...hmmm... 20.07.2010, 15:07
+4
tā īsti nesapratu - tur klope bija, vai kā? :D
jā... 20.07.2010, 15:21
0
šito klopi es redzēju.Tracis bija briesmīgs. Tā sieviete vēl lūdza lai taču izbeidz bļaut, jo bērns histērijā, bet tas vecis bez kādas aiztures pacēla roku pret viņu
Lady Lee 20.07.2010, 15:25
0
A pamatojums ta kāds bija no tās Lanordija puses? Nevar taču tā bez jebkāda iemesla.
Sašutusī 20.07.2010, 15:31
0
Jūs neticēsiet, bet pamatojums bija vienkāršs - Mēs nevēlamies, lai jūs klausaties kopā ar mums. Tas un uzdrīkstēšanās pacelt roku manī izraisīja tik lielu sašutumu!
nata 20.07.2010, 15:38
+1
kaut kas stulbums. nu bet beigas jus tikat uz to lekciju? un ka rikojas Užavas alus darītavas īpašnieces kundzes Irēna Pumpure ???
Astra 20.07.2010, 15:52
+3
Nu te jau rodas jautājums par veča pieskatamību un līdzcilvēku vienaldzību! Tāda neiedomaja agresija daudzu auliecinieku klātbūtnē... vecis laikam nav īsti vesels. Traki.
Kā viss beidzās?
trakums 20.07.2010, 18:01
+2
tam vecim pilns rubulis nebija, attieksme tieshaam pilniigi aarpus raamjiem
Petersons 20.07.2010, 18:15
0
"LaNordija", SIA
Ulbrokas 44a, Rīga, LV-1021
Atrašanās vieta kartē

Kontaktinformācija
Tālrunis 67185909
Mobilais tālrunis 29495658
Realizācijas daļa 67553372
Fakss 67553356
E-pasts lanordija@lanordija.l
sašutusī 20.07.2010, 18:55
+1
Es paķēru bērnu un izsteidzos laukā, Pumpures kundze lūdza pagaidīt un lekciju novadīt mums individuāli pēc SIA "Lanordija". Bet kādu tur lecija, kāds garastāvoklis...aizripinājām ar riteņiem tālāk.
Mācītājs 20.07.2010, 19:49
+1
Voj man šes, kadreiz kāvas ka āll sadzēras, tagac pirms,"" pareiz tas LaNordijs darij nav ko bērniem rādit kā to smadzeņmiekšķ ražo!!"".
Mammels 20.07.2010, 19:58
-1
Kād vell pēc jūs to bērn bij iestiepuš als brūzī? Tad ta nu veids, kā izglītot, un neteic, ka nebij to bērn, kur likt. Gan jau varēj izdomāt.
Kadam slepts merkis .... 20.07.2010, 20:15
-2
...ar nodomu izraisita aziotaza.
// 20.07.2010, 20:17
+16
Nekad nestrīdieties ar idiotu. Vispirms viņš jūs novedīs līdz savam līmenim un tad sakaus ar pieredzi
Velo Ventspils dalībniece 20.07.2010, 20:18
+3
Varam jau smaidīt, apsmaidīt un citādi " uzjautrinoši" attiekties pret šo notikumu, bet pastāv jau arī tīri cilvēciskas morāles normas.
Tā kā es biju viena no " cietušajām", tad uzskatu, ka šajā gadījumā tika veikta tieša diskriminācija - SIA " Lanordija" darbinieki -1. kategorijas apmeklētāji ( varbūt viņi maksāja vairāk par ekskursiju, nekā mēs),Velo Ventspils - 2. kategorija ( vienkāršie ļautiņi).
Tas viss bija ne tikai vardarbīgi, bet arī pazemojoši!!!!!!
Uzskatu, ka SIA" Lanordija" un Užavas alus darītavas vadībām ir PUBLISKI jāatvainojas par nodarīto morālo ( un SIA " Lanordija" zināmā mērā arī par fizisko nodarījumu) nodarījumu gan cietušajai personai, gan visiem Velo Ventspils dalībniekiem, kuri tajā dienā bija Užavas alus darītavā norunātajā laikā, uz kuru bija sarunāta grupas ekskursija.
Mirttante 20.07.2010, 20:38
+5
Ko nu Rīdzinieki ,tie jau vispār nav cilvēki.:)
Mammels 20.07.2010, 20:54
+3
Vai jūs iesnirdz petīcij Užavs als darītavā? Paš tak teic, ka Pumpurkundz bij ar mier atvainoties
Ripinātāja 21.07.2010, 11:32
+4
kas tā par ekskursijas vadītāju kas kaut ko tādu pieļauj savā teritorijā? varbut tā Lanordija baidījās ka alu vinjiem degustācijā neatņem?nabadziņi
Kārlis 22.07.2010, 12:09
+4
gudrelim Mammelim, kas iebilda pret bērnu apmeklējumu:
nez, vai maz pate arī esi bijusi uz šito ekskursiju? vismaz manējie puikas skatījās ieplestām acīm un pavērtām mutēm, kā tas process notiekās. Nu ir tas interesanti, arī bērniem ir. Ne jau alu dzert bērni brauc, bet modernu rūpnīcu skatīties ( un nemaz jau tik daudz šitādās nevar tikt). Un mūsu ekskursiju vadīja tāda patīkama un eleganta kundzīte (ne īpašniece, bet cita), netrūka nedz joku, nedz interesanta stāstījuma. Tā kā mammelam iesaku aizbraukt pašam un tad te gudri izrunāties.

...bet par pašu šo bēdu stāstu - 1) vajadzēja to roku palaidēju pašu mucā iebāzt, lai atvēst, nevis sievietēm uzbrūk. 2) nesmukums pašai ekskursijas vadītājai (kā saprotu pašai īpašniecei) par to, ka nevar savu saimniecību godam sakārtot! nesmuki kaut kā... un bez tam, ja manu kundzi kāds pieklopētu, es laikam ar atvainošanos vien mierā nebūtu... ko ta vīrs negāja aizstāvēt?????
Dūda 22.07.2010, 13:18
+6
es nesaprotu,kas alus darītāvā ir noteicējs-saminiece vai kaut kāds ekskursants no Rīgas?nu johaidi,ja mani kāds grūstītu un paceltu roku uz mani un bļautu,es momentāli sauktu policiju,jo tā ir fiziska aizskaršana. Ja vīrs būtu blakus,tad protams iztiktu bez policijas,tad nemaz nedomājot viņš sadotu tam gudrelim pa bieti un vispār nepieļautu tādu situāciju.vot tādi jau ir latvieši,viens nonāk nelaimē,pārējie stāv un brīnās.
dzelonis 22.07.2010, 13:55
+7
Vajadzēja vismaz tekstos grūst idiotiņam pretī.
Kļin kļinom višibajut.

Zinu no pieredzes, ja nenoliek nekauņu pie vietas uzreiz, tad dvēselē paliek mieles, bet ja noliek, tad gandarījums.
Ir vērts pavingrināties veselīgā nekaunībā, nevis sagumt zem pārmērīga kulturālisma nastas, sak, es labāks, es gudrāks, paklusēju. Tad arī tevi, klusējošo izčakarēs.
arī mamma 22.07.2010, 15:12
0
Kā man gribas, lai liepas nebeigtu ziedēt, un
cilvēki būtu cilvēki.
Jā pretī jāmācās dot. Es arī rādīju patiesībā sliktu piemēru saviem bērniem, kamēr tie mazi bija. Kad man nereti kāds darīja pāri , apvainoja, es tikai sašutu, bet pretī nedevu. Tāda neveselīga situācija vēlāk veidojās arī bērniem pašiem.
Ir dažādi veidi kā ieriebt nekauņam. Ja nevar pa tiešo, ir slēptie, ko mēs, sievietes vājās, pieprotam.
arī mamma 22.07.2010, 15:13
0
Nav pasaulē taisnības, dūrei tik spēks. ..
Alusmīlis 22.07.2010, 22:59
+1
Rīdzeniekam čuras galvā laikam bija sakāpušas!
Mammels 22.07.2010, 23:25
+2
Es i bijs tai brūzī pulkāks reizs, nekreņķējies, Kārl! un i tics galā kļūmīgās situācijās, jau jaunībā sarka un balēj, un neko nevarēj pateikt pret, ta tagad māk, la cit sievišķ ar mācās, nevis ģībst kā lefkojs karstā saulē.
Kārlis to Mammels 27.07.2010, 10:18
0
:DDDDD tas lāb, ka Mammels i iemācjes neģībt ka lefkoj, aber es ju tik sakreņķjes ka Mammels teic, ka mazem bērnim tur nav ko daret un šiem jaseiž māje.
Pievienot komentāru
Salsti?